Pasqual Maragall diu que té prou candidats per confegir les llistes

  • L'ex-president de la Generalitat anunciarà avui si el Partit Català d'Europa es presenta al 9-M

VilaWeb
Redacció
31.01.2008 - 12:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, decidirà avui si presenta el Partit Català d’Europa, que va fundar el 1998 a imatge i semblança dels partits demòcrates americà i italià, a les eleccions espanyoles del 9 de març. Maragall ha dit, en declaracions a Catalunya Ràdio, que disposava del compromís de batlles i regidors i que tenia prou candidats per confegir les llistes. Avui mateix explica els motius que l’empenyen a estudiar aquesta opció en un article que publica el diari gratuït ADN.A l’article, exposa tot un seguit de punts que hauria d’acomplir el partit que ell votaria i veu que Ciutadans pel Canvi no fa el pas, sinó que es limita a ser un espai de diàleg.

Es mostra cansat de les constants pica-baralles entre convergents i socialistes sobre mil i una qüestions que, a la pràctica, no duen a terme, com l’arribada del TGV a Barcelona o el desdoblament de l’Eix Transversal, entre d’altres. Anuncia que votarà el partit que garanteixi la llibertat de Catalunya per a definir el seu estatus en relació amb l’estat espanyol i amb Europa.

Cap dels partits polítics actuals no acompleix del tot les idees que creu que s’haurien d’impulsar des del poder legislatiu i es mostra esperançat que aviat sorgirà una nova formació que es presentarà a les eleccions espanyoles.

Capgirar la manera de fer política

El Partit Català d’Europa podria encarnar, doncs, aquesta formació de què parla Maragall. L’ex-president ha dit que tenia pensat d’implantar un sistema giratori en què tots els candidats de la llista electoral poguessin passar, en un moment o un altre de la legislatura, pels escons de la cambra baixa. En aquest sentit, ha explicat que volia començar a capgirar la manera de fer política i que volia potenciar les polítiques en salut i en infraestructures en un hipotètic programa electoral.

Maragall ja va anunciar l’octubre de l’any passat que no pagava pas la quota de militant del PSC, que ja no formava part del partit i que es dedicaria a promoure el Partit Demòcrata, que també comptava amb el suport de diversos alcaldes.

Enllaços
Article d’opinió de Pasqual Maragall publicat avui al diari ADN: Por qué votaré.
Declaracions de Pasqual Maragall a Catalunya Ràdio (entre el minut 9 i el 10).
Partit Demòcrata Europeu.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any