Pel Dret de Decidir recollirà signatures el 9-M pel dret de convocar referèndums

  • Les lliurarà als parlaments del país perquè reclamin el traspàs de la competència

VilaWeb
Redacció
30.01.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma Pel Dret de Decidir ha anunciat que el 9 de març col·locaria taules a prop dels col·legis electorals per a recollir signatures d’adhesió a la campanya del referèndum, que demana que els nostres parlaments puguin convocar-ne (vegeu-ne el vídeo de VilaWeb TV). Després, en exercici del dret de petició col·lectiva, les lliurarà als parlaments perquè sol·licitin al congrés espanyol que transfereixi aquesta competència per una llei orgànica de referèndums.La Plataforma ha desestimat la iniciativa legislativa popular perquè la constitució espanyola no la permet en matèries que, com la del referèndums, han de ser regulades per llei orgànica. El propòsit de la campanya és, doncs, de situar en l’agenda política que el poble català pugui decidir democràticament sobre tots els afers que l’afecten.

L’evolució de la campanya

La campanya, que té el suport organitzatiu de Sobirania i Progrés, va començar la diada de Sant Jordi de l’any passat amb la idea de posar-hi fi cap a final d’enguany. La plataforma no ha fet públic quantes signatures ha recollit fins ara, però sí que el dia de la manifestació de l’1 de desembre passat en va aplegar 6.400. Quan falta un mes i mig per als comicis, ja té previstos una cinquantena de punts de recollida de signatures.

Entre els adherits a la campanya hi ha Josep-Lluís Carod-Rovira, Artur Mas, Joan Ridao, Dolors Camats, Carme-Laura Gil, Irene Rigau, Felip Puig, Salvador Cardús, Oriol Jorqueras, Montserrat Carulla, Carme Sansa, Tomeu Martí, Toni Gisbert, Màrius Serra i Ignasi Riera.

Enllaços
Llista amb les primeres signatures, feta pública el maig de l’any passat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any