Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  31.01.2008  05:59

'Coral romput' a escena

El poema de Vicent Andrés Estellés dramatitzat i dirigit per Joan Ollé arriba al Teatre Lliure de Barcelona

Men?ame
 

L'any 1979 Ovidi Montllor i Toti Soler van enregistrar en una nit el disc 'Coral romput', en què el cantant recitava amb mestria els versos de Vicent Andrés Estellés i el músic hi posava uns acords. Fou un dels grans treballs discogràfics d'Ovidi Montllor. Gairebé trenta anys després, Joan Ollé porta el poema una altra vegada a l'escenari, amb la música de Toti Soler i la recitació repartida entre uns quants actors (vegeu aquest vídeo d'un assaig al Teatre Lliure).

L'espectacle, una producció del Canal-Centre d’Arts Escèniques Salt/Girona, es va estrenar el desembre passat dins el Festival Temporada Alta. I ara ocuparà el Teatre Lliure de Barcelona fins el 3 de febrer.

De sempre que Joan Ollé s'ha delit per poder fer aquest 'Coral romput'. Quan era director del Festival de Teatre de Sitges ja va programar el muntatge d'Ovidi Montllor i Toti Soler. I ara es demana: 'Per què portar a l'escena allò que és un llibre i un disc memorables? Per ser obedients al títol: 'Coral' vol dir a unes quantes veus: per imaginar (buscar les imatges) d'on poden néixer aquestes veus d'homes i dones, de pares i fills, de poble i de ciutats estrangeres, de casa i carrer, d’alegria i dolor, de memòria, vida, amor, desig i mort.'

Formen l'elenc de l'espectacle Joan Anguera, Pere Arquillué, Isabel Aymerich, Núria Borras, Nil Cardoner, Montserrat Carulla, Eduard Farelo, Marta Roures i Jordi Serrat.

El Canal-Centre d’Arts Escèniques Salt/Girona és un espai que es va estrenar amb aquest 'Coral romput', fet en coproducció amb l'Escena Nacional d’Andorra i la col·laboració de l'Ajuntament de Sabadell.