Ja és possible comprar ordinadors Dell amb Ubuntu instal·lat a tot el país

  • Fins ara només eren a l'abast dels ciutadans de Catalunya Nord

VilaWeb
Redacció
24.01.2008 - 13:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dell ha anunciat que ja és possible comprar ordinadors amb el sistema operatiu GNU/Linux Ubuntu instal·lat de fàbrica des de qualsevol lloc del país a través d’internet. En concret, es pot comprar el portàtil XPS 1330n (foto) amb l’última versió d’Ubuntu, la 7.10. Fins ara només a Catalunya Nord era possible comprar ordinadors Dell amb el sistema operatiu lliure instal·lat de fàbrica. Dell és el primer dels grans fabricants que ven ordinadors amb Linux instal·lat.Dell ja oferia aquesta possibilitat a diversos països, com els EUA, Alemanya, França o el Regne Unit. Cal recordar que aquesta opció va ser una petició dels usuaris des de Dell IdeaStorm, un apartat de la pàgina oficial de Dell en què els clients poden opinar dels productes de la companyia.

Cal recordar que el fabricant d’ordinadors té una pàgina especial amb informació i ajut sobre els ordinadors amb el sistema operatiu Ubuntu i que també presta assistència, en cas de dificultats tècniques, als seus usuaris de GNU/Linux. Als ordinadors amb Ubuntu, també s’hi pot instal·lar Windows, si l’usuari ho demana. Ara, aquesta opció garanteix que les màquines, pensades per a Ubuntu, seran completament compatibles amb GNU/Linux.

Que el segon fabricant d’ordinadors més important del món vengui ordinadors amb GNU/Linux instal·lat és una bona notícia per a la comunitat d’usuaris d’aquest sistema operatiu, perquè en facilita molt la difusió. A més, cal tenir en compte que el número d’usuaris de GNU/Linux ha anat creixent sense parar des que va aparèixer Ubuntu, d’ús més fàcil per a tothom i distribuït en desenes d’idiomes, incloent-hi el català.

Enllaços
Direct2Dell: Ubuntu 7.10 on the XPS M1330, Ubuntu Coming to Customers in Spain.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any