Salellas, a VilaWeb TV : ‘Amb el que ens han ensenyat, l’actuació policíaca no és justificable’

VilaWeb
Redacció
23.01.2008 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jurista Sebastià Salellas assumiria la defensa dels detinguts que fossin imputats. Salellas qüestiona en aquest vídeo de VilaWeb TV les proves aportades per la policia (material informàtic, cables elèctrics, telèfons mòbils, cinta aïllant i temporitzadors). Per Salellas, l’actuació de la policia és injustificable, perquè, de material d’aquest, se’n pot trobar a moltes cases i no prova que els detinguts preparessin cap acte terrorista.Els tabligh

La majoria dels detinguts de dissabte pertanyen al grup religiós tabligh, que alguns musulmans critiquen i consideren poc ortodox i retrògrad. (L’arabista Dolors Bramon en parla en aquest vídeo de VilaWeb TV.) En canvi, algunes informacions periodístiques l’han presentat inculpatòriament.

Operacions preventives, proves febles

Quan la policia ha d’actuar per prevenir possibles atemptats, sovint parteix de sospites, no de proves reals, com palesa aquesta relació de detencions per possibles vincles amb el terrorisme gihadista fetes per la policia espanyola entre el 2001 i el novembre del 2006: un gran percentatge de detinguts són alliberats sense fiança (gairebé la meitat), o absolts després de mesos o anys de presó provisional per manca de proves o per proves no concloents. (Tot amb tot, hi ha detinguts que són deportats al país d’origen perquè no tenen la documentació reglamentària.)

L’autor d’aquesta relació i d’estudis (pdf) relacionats amb la islamofòbia, José M. Ortuño, és doctor en antropologia per la Universitat de Barcelona i membre de l’Observatori del Sistema Penal i de Drets Humans de la UB.

Enllaços
Entrevista de VilaWeb TV amb Sebastià Salellas: ‘Amb el que ens han ensenyat, l’actuació policíaca no és justificable’.
VilaWeb TV: Dolors Bramon analitza el grup religiós tabligh.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any