Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  22.01.2008  07:15

(22/01/08). El Ministeri de Cultura francès condecora l'escultor Emili Armengol

Armengol va passar la seva infantesa a Vilassar de Mar

Men?ame
 

L'escultor Emili Armengol, ha rebut la condecoració de cavaller de l'Ordre de les Arts i les Lletres que atorga el Ministeri de Cultura francès, de mans del cónsul general de França a Barcelona, Pascal Brice. Amb aquesta distinció, la República Francesa vol retre homenatge a Armengol i reconèixer les seves aportacions al món de la cultura i l'art

La seva manera de treballar, creativitat i el domini del material i les formes, han fet que l'artista català, d'ascendència vilassarenca, es converteixi en un dels escultors més importants de la seva generació.

Armengol és autor de l'obra "Porta dels Països Catalans", de 12 metres d'alçada i situada a Salses, al surest de França, de l'escultura al Poble Andorrà, que va inaugurar François Mitterand a Andorra amb motiu de la independència d'aquell país; les anelles olímpiques, del Museu de l'Esport de Lausanne (Suïssa) i moltes altres que es distribueixen per a la nostra geografia.

Emili Armengol ha estat definit per Maria Lluïsa Borràs, crítica d’Art i doctora en història de l’art com "un dels escultors catalans de la Modernitat amb més domini dels medis expressius i amb més força creativa.

Emili Armengol i Abril pertany a la tercera generació d’escultos catalans considerant que la primera fou l’avanguarda històrica de Juli Gonzàlez i Gargallo; la segona la formada per els escultors de la postguerra (Marcel Martí, Villèlia, Xavier Corberó o Subirachs) i la tercera, per cert la més nombrosa, la formen els escultors que van néixer justament a la postguerra. Uns escultors plenament en actiu, que són l’orgull de país i que curiosament, en bona majoria, han triat de viure i treballar a l’Empordà".