Notícies

Diumenge  20.01.2008  06:00

Alacant pren el relleu de les concentracions en favor de TV3

Més de dues mil persones omplen la plaça de l'Ajuntament d'Alacant

Men?ame
 

Més de dues mil persones, convocades per Acció Cultural del País Valencià, es van concentrar ahir al vespre a la plaça de l'Ajuntament d'Alacant, que va quedar ben plena. Els manifestants es queixaven del tancament dels repetidors que emeten la senyal de TV3 al País Valencia i que promou la Generalitat Valenciana. De fet, a Alacant ja no es pot veure TV3, des que la Generalitat va precintar el repetidor de la Carrasqueta. Sèfora Bou, delegada d'Acció Cultural a Alacant, es faran més mobilitzacions.

Segons ha dit Sèfora Bou a VilaWeb, per exemple, Acció Cultural ha decidit que la manifestació que convoca cada any el 25 d'abril a Valencia, enguany es farà a Alacant en protesta pel tancament del repetidor de la Carrasqueta i de la voluntat del PP de precintar els repetidors de TV3. Bou ha dit també que aviat tornarien a lliurar més signatures al Síndic de Greuges d'Alacant en contra del tancament del repetidor de la Carrasqueta, tal i com ja van fer ahir.

La concentració d'Alcoi a favor de TV3 omple la plaça de l'ajuntament

Segons Acció Cultural, també van ser més de dues mil persones les que es van aplegar abans d'ahir al vespre a la plaça d'Espanya, davant de l'Ajuntament d'Alcoi, per reivindicar la llibertat d'expressió i en contra del tancament de TV3 al País Valencià (foto 2). A la protesta hi van participar tots els partits polítics a excepció del PP. Una delegació va entrar al consistori i va penjar a la façana de l'ajuntament una pancarta amb el lema 'Volem TV3'. Acció Cultural d'Alcoi destaca l'èxit de la convocatòria, malgrat que a la vila es continua rebent TV3 pel senyal analògic, gràcies al repetidor del Preventori.

1.300 signatures al síndic d'Alacant

El casal Jaume I d'Alacant va lliurar abans d'ahir prop de mil tres-centes signatures al síndic de greuges d'Alacant per demanar-li que impedeixi el tancament dels repetidors de TV3. Unes dues-centes signatures d'aquestes es van aconseguir en un acte de pre-campanya que el PP va fer a Elx. En efecte, el responsable del casal Jaume I d'Elx, Agustí Agulló, fa observar que votants de totes les ideologies s'han adherit a la campanya, com es va demostrar el 13 de gener, quan van recollir signatures davant el centre de congressos d'Elx, on el PP va fer el seu primer míting de pre-campanya.