Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  20.01.2008  06:00

La Viquipèdia arriba als 100.000 articles publicats

La versió catalana de la Wikipedia és la dissetena que supera aquesta xifra

Men?ame
 

La Viquipèdia, la versió en català de l'enciclopèdia lliure Wikipedia, ja ha superat el llindar dels cent mil articles, ha doblat el nombre d'articles que tenia a l'inici del 2007. L'edició catalana de la Wikipèdia és una de les més antigues, tot just va ser la primera que va arrencar després de l'anglesa, i ara s'ha situat entre les disset que superen els cent mil articles d'entre les més de dues-centes cinquanta versions lingüístiques d'aquesta famosa enciclopèdia en línia.

Segons els col·laboradors de la Viquipèdia, es tracta d'una eina que ja s'ha convertit en una obra de referència per a la consulta i l'aprenentatge. Tots els articles que s'hi publiquen són redactats per redactors voluntaris i tothom és lliure de participar-hi fent-ne de nous o corregint-ne i ampliant-ne d'altres. Per tal d'arribar a la xifra dels cent mil articles la Viquipèdia ha rebut el suport d'alguns alumnes a través de la Marató Viqipèdia, en què els alumnes s'han afegit al projecte de fer créixer el portal.