Comença la conferència d’Ibarretxe a Barcelona

  • L'auditori AXA és ple de gom a gom per escoltar el seu pla de referèndum

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.01.2008 - 18:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cap del govern basc, Juan José Ibarretxe, exposa ara mateix a l’auditori AXA de Barcelona (19.00) la conferència ‘Ara més que mai, iniciativa política’, sobre el seu model de referèndum. L’espai ha quedat petit, i s’han hagut d’habilitar sales annexes perquè els assistents puguin seguir el seu discurs. Hi ha doncs molta expectació per veure si el cap de l’executiu basc anuncia alguna novetat sobre el referèndum. Entre els assistents hi ha dirigents de CiU com Quico Homs i d’ERC com Joan Ridao.En la conferència, Ibarretxe s’adreçarà a les agrupacions sobiranistes catalanes, no als partits polítics, perquè la plataforma Pel Dret de Decidir, Sobirania i Progrés i el Cercle d’Estudis Sobiranistes, que en són els convocants, volen que sigui un acte de la societat civil i prou.

Per la plataforma Pel Dret de Decidir, després de l’èxit de la manifestació de l’1-D, la proposta sobiranista que reivindiquen totes tres entitats s’ha d’omplir de contingut. I del model de consulta basc, se’n poden treure idees aplicables al procés d’independència català.

Ibarretxe ha reiterat la voluntat d’impulsar aquesta consulta, però abans ofereix al president espanyol que surti de les eleccions del 9 de març una reunió per a acordar la manera de dur-la a terme. Així, doncs, el mes de juny Ibarretxe demanarà al parlament basc el vist-i-plau per a convocar la consulta, prevista per al 25 d’octubre. En aquesta ocasió els ciutadans diran si volen que els partits bascos concretin abans del 2010 un acord polític sobre el futur del País Basc. Una vegada concretat, l’acord seria sotmès tot seguit a referèndum.

Enllaços
Informacions relacionades amb la consulta popular que impulsa Ibarretxe.
Vídeo: Entrevista de Mònica Terribas amb Juan José Ibarretxe (14.1.08)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any