Notícies

Dijous  17.01.2008  16:33

Montilla admet que el nou sistema de finançament també es pot endarrerir

Men?ame
 

El president José Montilla ha afirmat (mp3, minut 14) que vol pactar el nou sistema de finançament amb el govern espanyol abans del 9 d'agost, la data límit que fixa l'estatut. Tot i això, Montilla ha avançat que creu que serà difícil arribar a l'acord, fins i tot si governa el PSOE, perquè la negociació pel traspàs de la rodalia de Renfe de Barcelona també ho està sent. Això sí, Montilla pensa que si governés el PP, encara seria més difícil.

Pel que fa a les balances fiscals, el president ha dit a Catalunya Ràdio que no és indispensable que es publiquen, perquè no solucionarien res ni donarien més arguments al govern català per defensar les seves tesis.

De fet, Montilla ja va pronosticar ahir que hi hauria moments de controvèrsia i de tensió amb el pròxim govern espanyol, sobretot pel desplegament de l'estatut i la negociació del nou sistema de finançament.

El conseller de Governació, el republicà Joan Puigcercós, va dir ahir també que temia que la negociació sobre el nou sistema de finançament s'endarrerís més enllà del 9 d'agost, que és el termini que estableix l'estatut, per culpa de les eleccions espanyoles.