Montilla admet que el nou sistema de finançament també es pot endarrerir

VilaWeb
Redacció
17.01.2008 - 16:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president José Montilla ha afirmat (mp3, minut 14) que vol pactar el nou sistema de finançament amb el govern espanyol abans del 9 d’agost, la data límit que fixa l’estatut. Tot i això, Montilla ha avançat que creu que serà difícil arribar a l’acord, fins i tot si governa el PSOE, perquè la negociació pel traspàs de la rodalia de Renfe de Barcelona també ho està sent. Això sí, Montilla pensa que si governés el PP, encara seria més difícil.Pel que fa a les balances fiscals, el president ha dit a Catalunya Ràdio que no és indispensable que es publiquen, perquè no solucionarien res ni donarien més arguments al govern català per defensar les seves tesis.

De fet, Montilla ja va pronosticar ahir que hi hauria moments de controvèrsia i de tensió amb el pròxim govern espanyol, sobretot pel desplegament de l’estatut i la negociació del nou sistema de finançament.

El conseller de Governació, el republicà Joan Puigcercós, va dir ahir també que temia que la negociació sobre el nou sistema de finançament s’endarrerís més enllà del 9 d’agost, que és el termini que estableix l’estatut, per culpa de les eleccions espanyoles.

Enllaços
Entrevista del programa ‘L’Oracle’ amb el president Montilla (a partir del minut 14).
Notícia relacionada: Montilla preveu tensió entre els socis del govern abans i després del 9-M.
Web del president de la Generalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any