Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  17.01.2008  06:00

S'estrena el documental 'Retorn a la terra lliure'

Tres ex-alumnes de la URL hi entrevisten per primer cop el militant Quim Pelegrí

Men?ame
 

Tres ex-alumnes i el professor de la Universitat Ramon Llull, Oriol Gispert, presenten avui, a la Facultat de Comunicació Blanquerna (a les 19.30), el documental 'Retorn a la terra lliure', coproduït per Televisió de Catalunya. Quim Pelegrí hi explica per primera vegada la seva experiència de militant i com va viure les dues primeres accions armades, en què van morir dos activistes. També hi són entrevistats els militants Carles Sastre, Josep Serra, Carles Benítez i Carles Castellanos.

Els ex-alumnes Marc Balfagón, Jordi Sanglas i Marc Parramon, nats quan Terra Lliure va començar a actuar (1979), exposen qui eren i què pensaven els joves que van agafar les armes amb la intenció de lluitar per la llibertat dels Països Catalans. A més, els uns i els altres cerquen, cara a cara, respostes a moltes preguntes que la transició espanyola no va respondre.

Polèmica per la data d'emissió

Els autors asseguren que TV3 s'havia compromès a emetre aviat el documental, però que, després de la polèmica sobre el documental 'Terra Lliure, punt final' (vídeo de mostra), no l'emetrà fins passades les eleccions espanyoles, per evitar crítiques més dures d'alguns partits polítics i del CAC. Ara, TV3 diu que no s'havia parlat de cap data, que tot just fa quinze dies que va rebre el material i els programadors encara se l'han de mirar per decidir la data d’emissió més idònia.