El govern valencià dóna deu dies a ACPV per tancar tres repetidors de València

  • L'entitat tem rebre una nova multa de 300.000 euros

VilaWeb
Redacció
16.01.2008 - 10:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Direcció General de Promoció Institucional de la Generalitat Valenciana ha comunicat a ACPV que li dóna deu dies perquè tanqui voluntàriament els repetidors de Perenxisa, Alginet i la Llosa de Ranes, que transmeten la senyal de TV3 a València. Si no acompleix l’ordre, la Generalitat li obrirà un nou expedient sancionador, similar al que ja ha de fer front actualment per no haver tancat el repetidor de la Carrasqueta i que li ha comportat una multa de 300.000 euros.Els repetidors afectats per aquesta nova ordre, però, no són tots de la mateixa titularitat. El de Perenxisa és propietat d’ACPV, mentre que els d’Alginet i la Llosa de Ranes ho són de la Fundació Ramon Muntaner, amb entitat jurídica pròpia i vinculada a ACPV. Aquesta doble titularitat podria provocar que la Generalitat obrís dos expedients sancionadors, un per a cada propietari, augmentant així fins a més de 900.000 euros la quantitat a què hauria de fer front el valencianisme cívic per intentar preservar les emissions de TV3 al País Valencià.

Si ACPV no fa cas a aquest comunicat de tancament, s’iniciarà un nou procés judicial que pot allargar-se indefinidament. Passats els deu dies, la Generalitat, emparant-se en la Llei de l’Audiovisual que està recorreguda al Tribunal Constitucional espanyol, iniciaria un procés sancionador que, si determina que les emissions són il·legals, podria comportar una multa d’entre 10.000 i 600.000 euros. Quan hagi resolt l’expedient, demanarà al tribunal contenciós-administratiu de València el permís per accedir als repetidors i tancar-los. Per frenar-ho, ACPV podria presentar un recurs al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià.

El president de l’entitat, Eliseu Climent, ja va dir ahir a Palma que el PP valencià acabaria tancant tots els repetidors de TV3 que encara no estaven afectats per cap expedient.

Enllaços
Comunicat d’Acció Cultural del País Valencià.
Notificació de la Generalitat pel tancament del repetidor de Perenxisa, d’Alginet i de Llosa de Ranes.
Canal de VilaWeb TV: TV3 al País Valencià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any