Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  16.01.2008  07:00

Declara a Tarragona un altre imputat per la crema de fotos dels Borbons

'No he comès cap delicte, he exercit la llibertat d'expressió', ha dit al jutge

Men?ame
 

El militant d'Endavant, Santi Fortuny, de vint-i-tres anys, ha declarat avui al jutjat d'instrucció número 4 de Tarragona per haver cremat una fotografia del rei espanyol en una concentració antimonàrquica tinguda el 18 d'octubre a la plaça de la Font de Tarragona. Fortuny ha confirmat que va anar a la concentració i que va cremar la fotografia. També ha explicat que ja llavors va donar públicament el seu nom perquè no s'havia d'amagar de res.

Fortuny ha entrat al jutjat a les nou del matí i n'ha sortit a les deu. Sense la presència de cap fiscal, ha respost les preguntes que l'Audiència espanyola havia tramès al jutge al seu mateix despatx. Ha dit que no havia comès cap delicte, sinó que havia exercit la llibertat d'expressió per solidaritzar-se amb els militants de l'esquerra independentista de Girona que van haver de declarar a l'Audiència Nacional espanyola.

Fortuny ha estat el primer imputat per aquesta causa que no ha hagut d'anar a Madrid per declarar.

A més de Fortuny i de Jaume Roura i Enric Stern, ja condemnats, hi ha una colla d'imputats més per injúries a la corona espanyola: dos militants de Maulets de Figueres, acusats de pintades contra la corona borbònica, i dinou de Girona, que ja van declarar a Madrid, però que encara no saben si els jutjaran o no.

(Fotografia de Pobleviu.cat)