Entitats i partits de les Illes fan pinya per la continuïtat de TV3 al País Valencià

  • Donen suport a Acció Cultural i condemnen la sanció que li ha imposat el govern de Camps

VilaWeb
Redacció
15.01.2008 - 13:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Entitats cíviques i partits nacionalistes i d’esquerres de les Illes Balears, excepte el PSIB, han fet pinya avui per reclamar la continuïtat de les emissions de TV3 al País Valencià i per donar suport a Acció Cultural, sancionada pel govern valencià per fer-les possible. L’acte ha posat de manifest la voluntat majoritària de la societat civil de les Illes en favor de la llibertat d’expressió, la democràcia, la llengua catalana i la ‘necessària relació amb el territori germà del País Valencià’.El president de l’OCB, Jaume Mateu, ha criticat que l’estat espanyol, que ha signat la Carta Europea de les Llengües Minoritàries, paradoxalment posi barreres a la recepció de TV3 entre els diferents territoris catalanoparlants. Mateu ha anunciat que convidarà tots els socis a què contribueixin a pagar la multa imposada per la Generalitat Valenciana a ACPV.

El president d’ACPV, Eliseu Climent, ha explicat com va anar el tancament del repetidor de la Carrasqueta i s’ha mostrat convençut que la resta de repetidors també acabaran tancats. També s’ha mostrat en desacord amb la possibilitat que Catalunya i País Valencià signin un acord de reciprocitat, perquè acabaria amb la recepció del 33, 3/24 i K300, i deixaria el control del senyal de TV3 en mans de Canal 9, ‘amb les possibilitats de censura informativa que això significa’.

L’acte ha servit perquè la societat civil balear faci pública la seva solidaritat amb els ciutadans del País Valencià ‘davant l’atac sense precedents de la Generalitat Valenciana contra la llibertat d’expressió i la llengua que suposen la sanció amb 300.000 euros a ACPV’. A l’octubre, la rectora de la UIB, Montserrat Casas, el prior del Santuari de Lluc, Jaume Reynes, i el president del Cercle d’Economia de Mallorca, Alexandre Forcades, ja van mostrar el seu suport públic a ACPV davant el que llavors era una amenaça de tancament de TV3 al País Valencià. Ara, totes les entitats que han participat a l’acte d’avui (el GOB, l’STEI-i, el PSM, UM, ERC i EU-IB) s’han afegit a aquella mostra de suport.

A l’acte, també hi han assistit Macià Blázquez, president interinsular del Grup Ornitològic Balear; Neus Santaner, secretària general de l’STEI-i; Biel Barceló, secretari general del PSM-EN; Bernat Bauçà, membre de l’executiva d’UM i batle de Porreres; Cecili Buele, membre d’ERC-Illes, i David Abril, portaveu d’EU-IB.

Enllaços
Comunicat emès per les entitats i partits de les Illes presents a l’acte d’avui.
Campanya d’Acció Cultural contra el tancament de les emissions de TV3.
Canal de VilaWeb TV: TV3 al País Valencià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any