Pere Brunet guanya el XII Premi Fundació Catalana per a la Recerca.

VilaWeb
Redacció
30.06.2001 - 07:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Fundació Catalana per a la Recerca ha guardonat l’investigador Pere Brunet, del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb el XII Premi Fundació Catalana per a la Recerca, per la seva intensa activitat d’investigació en l’àmbit de l’enginyeria informàtica, on ha fet importants aportacions en l’àrea del disseny geomètric i dels gràfics. El jurat del premi ha valorat l’activitat investigadora del catedràtic, lligada a impulsar el desenvolupament de la informàtica en l’entorn de l’enginyeria.

Aquest guardó, dotat amb quatre milions de pessetes, l’ha guanyat ex aequo amb Joaquim Molas, catedràtic emèrit de Literatura Catalana de la Universitat de Barcelona. L’objectiu del premi convocat per la Fundació Catalana per a la Recerca és premiar investigadors que per la seva trajectòria han contribuït a desenvolupar les ciències i la tecnologia.

Pere Brunet i Crosa va nàixer Madrid el 1951, és catedràtic del Departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics de la UPC. El seu interès pels avenços tecnològics l’han portat a ser el promotor i actual director de l’àrea de recerca del Centre de Realitat Virtual de Barcelona, el qual és pioner a l’Estat espanyol.

Amb aquesta XII edició, ja són 25 els científics i tecnòlegs catalans premiats per la Fundació Catalana per a la Recerca. L’acte de lliurament del XII Premi Fundació Catalana per a la Recerca, que serà presidit pel president Jordi Pujol, tindrà lloc al Palau de la Generalitat el proper mes de novembre en el marc de la Setmana de la Ciència.


———-


30/06/01

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any