Notícies

Dissabte  12.01.2008  18:36

ICV i ERC condicionen el suport al PSOE als traspassos pendents i al desplegament de l'estatut

Men?ame
 

ICV-EUiA i ERC han condicionat avui un futur suport als socialistes espanyols al desplegament complet de l'estatut i al traspàs de la xarxa de rodalia i de la gestió de l'aeroport. El candidat de la coalició ICV-EUiA, Joan Herrera, ha dit que el seu partit no farà Zapatero president si no hi ha un calendari clar de desplegament de l'estatut ni el traspàs de la xarxa ferroviària; Ridao, ha fixat les dues prioritats de la seva formació.

En un acte sobre models d'estat organitzat pel seu partit, Herrera ha acusat els socialistes catalans de manca d'independència per plantar cara als socialistes espanyols en les qüestions que afecten directament Catalunya.

En una línia similar s'ha manifestat avui el candidat d'ERC al Congrés, Joan Ridao. Ha dit que les dues prioritats del partit en matèria d'infrastructures seran la millora de la xarxa ferroviària i la gestió de l'aeroport per part de la Generalitat. En aquest sentit, presentarà una proposta que serà indispensable per qualsevulla negociació després del 9 de març. Ridao també ha acusat Zapatero d'incomplir el compromís de presentar un projecte de gestió per a l'aeroport abans que s'acabés la tardor.