El conseller de Medi Ambient lliura cinc certificats EMAS a ajuntaments gironins

  • L'acte es va dur a terme a la sala de plens del Consell Comarcal del Baix Empordà

VilaWeb
Redacció
12.01.2008 - 17:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va lliurar ahir divendres cinc certificats del sistema comunitari de gestió i auditoria ambientals, EMAS, a quatre ens locals de les comarques gironines: al Consell Comarcal del Baix Empordà, per a l’edifici principal i l’edifici Niubò; a l’Ajuntament d’Aiguaviva (Gironès), per a la seu de l’Ajuntament i el CEIP Vilademany; a l’Ajuntament de Lloret de Mar (la Selva), un certificat per al servei municipal de parcs i jardins i un altre per als serveis de gestió de les platges de Lloret i Fenals; i a l’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà), per al servei de gestió de les platges de Llafranc, Tamariu i Calella de Palafrugell.Aquests sistemes de gestió ambiental pretenen la millora contínua del comportament ambiental i promouen el màxim nivell de qualitat ambiental en diferents serveis i recursos vinculats al turisme, com és el servei de gestió de platges i altres àrees d’organització.

Baltasar va felicitar la comarca del Baix Empordà “perquè els seus municipis són capdavanters a Catalunya” en l’aplicació d’aquest sistema. Segons el conseller, “que la societat sigui més sostenible depèn dels representants polítics, i perquè sigui un reflex del que volen que sigui la societat, cal donar exemple”. En el mateix sentit es va manifestar el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Ricard Herrero.

Amb aquests ja són vuit els ens locals de la demarcació de Girona inscrits en el Registre EMAS. Prèviament al lliurament d’avui, també l’havien aconseguit el Consell Comarcal del Gironès, l’Ajuntament de Roses (Alt Empordà) i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit (Baix Empordà). Fins avui, catorze ens locals catalans s’han inscrit en el Registre europeu. Les comarques gironines tenen 27 registres EMAS, que inclouen 38 centres, mentre que tot Catalunya en té 206, corresponents a 259 centres.

+ info: El Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de Calonge obtenen la certificació EMAS

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any