Els comitès professionals de TVC i Catalunya Ràdio titllen el nou consell de govern de la CCMM de ‘presa de pèl’

  • CCOO també se suma a les crítiques

VilaWeb
Redacció
11.01.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La composició definitiva del consell de govern de la CCMA és una ‘presa de pèl’ per als periodistes de TVC i Catalunya Ràdio. Així ho entenen els respectius comitès professionals, que es troben ‘profundament decebuts’ pel perfil que presenten els candidats nomenats per CiU, el Partit dels Socialistes, Esquerra, el Partit Popular i Iniciativa, que ahir a la tarda van registrar una proposta conjunta de candidats al parlament.Segons els comitès, ‘en major o menor mesura gairebé tots els noms d’aquesta última proposta d’acord entren en contradicció amb l’esperit i la lletra de la llei i demostren, lamentablement, la persistència dels partits polítics volent controlar directament els òrgans de govern dels mitjans públics’.

La llei pretenia despolititzar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), un objectiu que ‘difícilment s’aconseguirà amb un consell on es proposen com a membres ex-consellers, ex-diputats, ex-directors generals o gent vinculada directament l’estructura orgànica dels partits polítics’.

Comissions Obreres de Catalunya també s’ha posicionat contra la decisió dels partits, perquè no compleix ‘ni amb la lletra ni amb l’esperit de la llei recentment aprovada’. Per a CCOO, el perfil professional i cívic de les persones proposades ‘no es correspon exactament al que diu la llei’, motiu pel qual insta el CAC a determinar ‘que els candidats no responen al caràcter independent i professional que exigeix la llei’.

David Madí, l’escull

Els propis partits reconeixien que la negociació es va desencallar en el moment que CiU va retirar ahir la candidatura de David Madí (el seu secretari d’acció electoral) al consell de govern.

Els candidats acordats són: per CiU, el periodista Eduard Berraondo, el degà del Col·legi de Publicistes de Catalunya, Marc Puig, l’especialista en gestió pública Brauli Duart, i Núria Llorach, membre del CAC, pactada amb ERC; pel PSC, la periodista Àngela Vinent, l’ex-conseller d’Educació Joan Manuel del Pozo, l’ex-diputada socialista Anna Balletbò i el director del Diari Oficial de la Generalitat, Xavier Guitart, aquest últim pactat amb ERC; per ERC, a més dels candidats acordats amb CiU i PSC, el secretari de Comunicació del govern, Albert Sàez, que a més opta per ser el president del consell de govern de la CCMA; pel PP, l’actual representant popular a la CCMA, Armand Querol; i per ICV, el periodista i historiador Pep Viñeta.

El procés de nomenament

Ara la mesa del parlament farà arribar la proposta al Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), que determinarà la idoneïtat dels candidats. Més endavant, també n’haurà de fer un informe la comissió de control de la CCMA. Finalment, el ple del parlament l’haurà de votar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any