Foment desmenteix haver ajornat l’adjudicació del túnel de la Sagrada Família

  • Ara bé, no assegura que ho faci abans de les eleccions

VilaWeb
Redacció
09.01.2008 - 16:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari El Periódico publica avui en portada que el Ministeri espanyol de Foment ha decidit ajornar l’adjudicació del túnel de la Sagrada Família, fins després de les eleccions. Segons el rotatiu, la decisió pretendria evitar el desgast del govern del PSOE. Ara bé, la ministra espanyola de Foment, Magdalena Álvarez, ho ha desmentit, tot i que no ha assegurat que les obres s’adjudiquin abans dels comicis del 9 de març al Congrés espanyol.Álvarez s’ha limitat a dir que el túnel de la Sagrada Família s’adjudicarà quan el Ministeri, la Generalitat i l’Ajuntament ho acordin.

ERC proposa un referèndum

Sigui com sigui, la notícia d’avui d’El Periódico ha reobert el debat sobre el traçat del TGV per Barcelona. El president del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha proposat fer una consulta popular a la ciutat per decidir-ne el recorregut. Portabella ha indicat que l’article 28 de la Carta Municipal permet organitzar un plebiscit d’aquest tipus. A més, els republicans proposen que la consulta es faci a tota la ciutat, i no només als districtes afectats.

Per la seva banda, CiU ha condicionat un pacte amb el PSOE al govern espanyol a canviar el traçat del TGV per Barcelona.

Hereu i Mayol reclamen l’adjudicació

En canvi, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha demanat al govern espanyol que adjudiqui les obres del túnel de la Sagrada Família abans de les eleccions. Hereu creu que seria greu que l’executiu espanyol hagués decidit ajornar l’adjudicació fins després de les eleccions, tot i que ha subratllat que no en té pas constància de la decisió.

Per la seva banda, el PP de Barcelona ha afirmat que si el govern espanyol ajorna l’adjudicació de les obres del túnel de la Sagrera, quedarà clar que l’alcalde Hereu no influeix les decisions de l’estat i la Generalitat.

Pel que fa a l’altre soci del govern de Barcelona, la segona tinent d’alcalde i líder d’ICV, Imma Mayol, considera intolerable ajornar el túnel per tacticisme i interessos electorals, i ha recalcat que alimenta el discurs de la por que, segons ella, fa l’oposició (CiU, PP i ERC).

Enllaços
El Periódico: Foment arrisca el futur del túnel de l’AVE a l’aparcar-lo fins després del 9-M.
Web del Ministeri espanyol de Foment.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any