Notícies

Dimarts  08.01.2008  12:19

Acció Cultural presenta el recurs contra l'expedient del govern per tancar TV3

Argumenta que el Consell no té capacitat sancionadora

Men?ame
 

Acció Cultural del País Valencià ha presentat un recurs (pdf) al Tribunal Superior de Justícia contra l'expedient administratiu de la Generalitat Valenciana, que va multar l'entitat amb 300.000 euros i va ordenar el tancament dels repetidors de TV3 a la Carrasqueta (ja executat), del Bartolo i del Mondúver. ACPV ha presentat un plec d'al·legacions segons les quals el govern no té capacitat sancionadora perquè les freqüències no són propietat seva.

ACPV ha fonamentat aquest argument amb un estudi elaborat per Manuel Ballbé i Ramon-Jordi Moles, catedràtic i titular de dret administratiu de la UAB, que conclou que correspon al govern espanyol la competència per a concedir llicències, inspeccionar i sancionar en l'àmbit de la TDT, i no pas a la Generalitat valenciana.

Però el recurs de l'entitat incorpora un altre argument rellevant. Segons el text del recurs, 'la Generalitat Valenciana emet els programes de TVV, Canal 9 i Punt 2 fora de làmbit territorial de la comunitat sense tenir cap freqüència concedida pel ministeri, sense gaudir de cap títol habilitador i sense haver signat cap conveni de col·laboració'. Es refereix així al fet que TVV emet a Catalunya, les Illes Balears i a l'Aragó sense llicència. Per tant, ACPV planteja l'arbitrarietat de la decisió de sancionar l'entitat per una activitat que la Generalitat mateixa duu a terme amb TVV.