L’abstenció del PNB propiciarà que Álvarez eviti donar explicacions sobre el caos ferroviari

  • La Generalitat i l’estat negocien la data i la inversió per al traspàs de la rodalia de Renfe

VilaWeb
Redacció
08.01.2008 - 11:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Magdalena Álvarez podria haver de comparèixer avui a la Diputació Permanent del congrés espanyol si prospera la petició presentada per IU-ICV. Els vots del PSOE i el PSC, així com la probable abstenció del PNB, evitaran que Álvarez doni explicacions sobre els últims problemes que ha patit la rodalia de Renfe. Aquesta serà l’última ocasió en què es visualitzaran els equilibris que ha de fer el PSOE per finalitzar la legislatura amb Álvarez al govern, ja que les Corts es dissoldran el 14 de gener.La Diputació Permanent, formada per 50 diputats, es reuneix en els períodes en què el congrés espanyol està de vacances. En aquest òrgan, el PSOE compta amb 23 representants, motiu pel qual l’abstenció dels dos representants del PNB, així com algun suport provinent del grup mixt, evitaran que prosperi la petició d’IU-ICV, que comptarà amb els vots favorables del PP, CiU, ERC i EA.

Paral·lelament, el govern de la Generalitat i el de l’estat negocien contra rellotge per aconseguir tancar un acord d’inversions i un calendari per fer efectiu el traspàs de la rodalia de Renfe i poder arribar a la comissió bilateral de dijous amb un acord de mínims. La candidata del PSC a les eleccions del 9 de març, Carme Chacón, ha anunciat avui a Catalunya Ràdio que el conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, i el ministre d’Economia i Hisenda, Pedro Solbes, estan negociant la contraprestació econòmica que haurà de rebre la Generalitat quan assumeixi la rodalia de Renfe.

Així mateix, el conseller d’Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, i la ministra d’Administracions Públiques, Elena Salgado, presideixen avui, a Madrid, la constitució de la subcomissió d’infrastructures i equipaments, depenent de la comissió bilateral, que concretarà els projectes d’infrastructures als quals es destinaran els 34.000 euros d’inversió estatal a Catalunya previstos per als propers set anys, en virtut de la disposició addicional tercera de l’Estatut.

Enllaços
El Punt: El govern i l’Estat negocien contra rellotge inversions i dates de traspàs de rodalies

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any