(08/01/08). El quartet vilassarenc Nisei edita “Continents”

VilaWeb
Redacció
08.01.2008 - 08:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El grup musical de Vilassar de Mar Nisei acaba d’editar el seu segon disc “Continents”, en què segons la crítica musical, posen la primera pedra del «post-hardcore» en català, un estil sorgit de la convivència exemplar entre la dissonància i la melodia, el soroll i el silenci, la intensitat i la calmaDesprés d’un primer disc en anglès, “More Light”, amb influència de la música feta a Chicago i Washington, la nova proposta del quartet s’inspira en els noranta, la dècada més sorollosa de la història de la música, de la filosofia del «fes-t’ho tu mateix» marcada per bandes com ara Fugazi, Shellac i June of 44, i el segell Dischord Records.

“Continents” ha estat enregistrat a l’estudi que Maik Alemany i Jens Neumaier, saxofonista i teclista del 12 Twelve, tenen a Barcelona. El productors han dotat el disc d’una sonoritat pròpia dels anys setanta, utilitzant amplificadors d’aquella època, efectes d’eco i bases dub llançades des de màquines analògiques de cinta. (font: Vilassar Ràdio)

En detall

Nisei són Marc Balfagón, Edu Campos, Cristian Pallejà i Alfons Serra. El disc va ser gravat i mesclat per Jens Neumaier i Maik Alemany entre juny i setembre de 2007 als estudis Maik Maier de Barcelona. Masteritzat per Bob Weston a Chicago Mastering Service de Chicago. En Jens Neumaier toca el saxo a “Aquest Joc” i “Dos Eriçons”, i crida a “Èxode”. Disseny gràfic: Edu Campos i Tobias Palmqvist.

De moment pots escoltar “Una setmana sencera” i descarregar-la gratis a la web de Bcore. El disc serà editat en vinil de 180 grams i en CD.

Nisei al Funhouse 2007

Enllaços
Web de Nisei
Nisei a MySpace

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any