Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  07.01.2008  19:42

El TSJ equipara un cop més el valencià i el català

El Consell diu que no acatarà la sentència

Men?ame
 

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha dictat una sentència que obliga la Generalitat Valenciana a acceptar la titulació de filologia catalana per acreditar el coneixement del valencià en les oposicions als cossos docents no universitaris, tal com havia demanat la Universitat de València i la d'Alacant. Ara bé, la secretària d'Educació del País Valencià, Concha Gómez, ha anunciat que la Generalitat no pensa acatar la sentència.

Gómez ha adduït que el govern ha de ser coherent amb l'estatut, que subratlla que la llengua oficial del País Valencià és el valencià.

Equiparació jurídica

La sentència que ha dictat el TSJ dóna validesa jurídica a l'ús tant del terme valencià com el de català per denominar la llengua. El tribunal considera que el terme valencià és el que està oficialment reconegut a l'estatut, mentre que en l'àmbit acadèmic s'anomena català.

És la tretzena sentència del Tribunal Superior de Justícia valencià que equipara el valencià amb el català, sense comptar la del Tribunal Constitucional espanyol i la del Suprem.

Acatar la sentència

El portaveu d'Educació i Cultura de Compromís, Josep Maria Pañella, ha demanat al govern de Camps i al PP que acceptin les sentències i els criteris acadèmics i científics de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i les universitats que equiparen el català amb el valencià. Així mateix, Compromís reclama al Consell una política activa per l'ús social del valencià.