EU avisa que l’acord de coalició del PSM amb UM debilita el Bloc per Mallorca

VilaWeb
Redacció
08.01.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Esquerra Unida ha lamentat la decisió de la direcció del PSM de formar part d’una coalició amb UM, Entesa i Esquerra per concórrer a les eleccions espanyoles del 9 de març. El dirigent d’EU, Miquel Rosselló, ha dit que això debilitaria el Bloc per Mallorca i descarta que es pugui repetir el pacte a les eleccions al parlament del 2011. El PSM va justificar la decisió destacant que els objectius a assolir el 9-M són diferents dels que perseguia el Bloc.’El PSM va articular el Bloc per Mallorca per les eleccions al parlament, al consell insular i als municipis, per trencar la majoria que tenia el PP a les institucions, i ho vam aconseguir. L’objectiu el 9 de març és diferent, i les prioritats en la negociació també’, han dit fonts del PSM a VilaWeb.

Ara, en declaracions a Europa Press, Roselló ha dit que EU volia aprofitar les eleccions del 9 de març per enfortir el Bloc i que no entenia què ha motivat el secretari general del PSM, Biel Barceló, a preferir una coalició en què hi ha un partit ‘allunyat de l’ala esquerra de l’hemicicle’, en referència a UM.

UM també va reunir ahir l’executiva, que va aprovar de formar part de la coalició nacionalista amb el PSM, Entesa i ERC, sense sigles i amb Pere Sampol com a cap de llista. Ara, UM manté la proposta perquè, en cas d’obtenir representació, el seu candidat ocupi l’escó durant l’últim any i mig de la legislatura.

(A la fotografia, signatura de l’acord de constitució del Bloc per Mallorca, la primavera passada)

Enllaços
Webs dels partits: UM, PSM, Esquerra, Entesa i EU.
Bloc de Biel Barceló i web de Pere Sampol.
Diari de Balears: L’executiva del PSM aprova anar amb UM, Esquerra i Entesa a les generals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any