Jordi Pujol: ‘El tancament de TV3 es podia evitar’

  • L'ex-president és el primer convidat al nou programa 'L'entrevista'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.01.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jordi Pujol és el primer convidat d’un nou programa de VilaWeb TV, ‘Entrevista’. En aquest programa, de periodicitat quinzenal, el periodista Andreu Barnils (1972) entrevistarà alguns personatges en profunditat. En la primera emissió, en vídeo, l’ex-president Jordi Pujol hi parla del seu llibre ‘Memòries 1930-1980’ i de l’actualitat, com ara del tancament de TV3 al País Valencià, que Pujol considera que es podia haver evitat.Pujol considera que el tancament de TV3 ha estat una badada. ‘A vegades són badades perquè, en el fons, allò que has de mirar d’evitar tampoc no t’ho estimes tant’.

Jordi Pujol parla del seu mestre Raimon Galí (1917-2005), un profund catòlic que va lluitar amb l’exèrcit de la República i que va ensenyar a Pujol les virtuts militars. Del cristianisme, un els eixos de les memòries, Pujol parla de l’orgull de ser fill de Déu per superar el sentiment ‘de ser poca cosa, de ser un cuc’.

‘No sóc independentista’

Quant a Banca Catalana, Pujol comenta que, quan veu que el famós edifici de la Diagonal de Barcelona ja no és la seu de l’entitat bancària, sent ‘amargor’. Sobre les relacions amb els espanyols, declara: ‘no sóc independentista, no ho he estat mai’, però entén que cada vegada n’hi hagi més. Creu que els espanyols ‘són nacionalistes de dalt a baix’, i que ‘la saben molt llarga’ i, rotund, exclama: ‘No hi ha dret que gent nostra no hagi sabut amb qui se les heu.’ De Vicens Vives, un altre dels seus mestres, en defensa la tesi que els pobles necessiten una elit que la dirigeixi, però que això no fa que la població, acostumada a ser dirigida, esdevingui apàtica o mesella.

Per últim, en el segon volum de les memòries, que la setmana passada va començar a escriure, es proposa de seguir la línia del primer: ‘He mirat de no fer sang’.

Enllaços
Entrevista de VilaWeb TV amb Jordi Pujol: ‘El tancament de TV3 es podia evitar’.
Web del Centre d’Estudis Jordi Pujol.
Informació sobre el llibre ‘Memòries 1930-1980’ de Jordi Pujol, a la web de Proa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any