El Ral·li Dàkar, suspès per les amenaces d’al-Qaida

  • El govern francès havia aconsellat de no passar per Mauritània, per on transcorren la meitat de les etapes

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.01.2008 - 12:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’organització del Ral·li Dàkar ha decidit suspendre la competició d’enguany, perquè des del 29 de desembre que corre per la web un missatge d’al-Qaida que amenaça el govern maurità per donar suport a la ruta. A més a més, el govern francès havia desaconsellat passar per Mauritània perquè, segons que ha comunicat, els serveis secrets han interceptat diverses comunicacions de grups propers a al-Qaida que preparaven un atemptat a la zona.L’atemptat contra francesos

Un atemptat el 24 de desembre passat va matar quatre francesos, i al-Qaida havia amenaçat que continuaria atemptant en aquest país africà ‘Hem pensat que era necessari advertir els ciutadans francesos i tots els participants del Dàkar sobre la inseguretat de Mauritània’, va dir el ministre d’Afers Estrangers francès, Bernard Kouchner. L’organització del Dàkar ha atès aquestes recomanacions i ha pres la decisió insòlita de suspendre la prova, perquè no podia garantir la seguretat de tots els participants.

El Dàkar d’enguany havia de començar demà a Lisboa, i havia d’acabar-se el 20 de gener a Dàkar (Senegal)

Els pilots catalans

La cancel·lació del Ral·li Dakar afecta als molts pilots catalans que s’havien preparat durant l’any per participar-hi: Marc Coma era el favorit per guanyar la competició en motos, i Nani Roma un dels candidats a obtenir el triomf en cotxes. A més, Jordi Viladoms i Gerard Farrés també corrien enguany per l’equip Repsol. Finalment, cal destacar que s’hi presentava un equip femení català, que tenia com a objectiu ser el primer integrat només per dones que acabava el ral·li.

Enllaços
L’Équipe: Dakar 2008 – L’épreuve est annulée.
Web amb fotos i vídeos del Dakar 2007.
Web de l’Associació de Suport a les Víctimes Anònimes del Dakar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any