Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  04.01.2008  12:36

El Ral·li Dàkar, suspès per les amenaces d'al-Qaida

El govern francès havia aconsellat de no passar per Mauritània, per on transcorren la meitat de les etapes

Men?ame
 

L'organització del Ral·li Dàkar ha decidit suspendre la competició d'enguany, perquè des del 29 de desembre que corre per la web un missatge d'al-Qaida que amenaça el govern maurità per donar suport a la ruta. A més a més, el govern francès havia desaconsellat passar per Mauritània perquè, segons que ha comunicat, els serveis secrets han interceptat diverses comunicacions de grups propers a al-Qaida que preparaven un atemptat a la zona.

L'atemptat contra francesos

Un atemptat el 24 de desembre passat va matar quatre francesos, i al-Qaida havia amenaçat que continuaria atemptant en aquest país africà 'Hem pensat que era necessari advertir els ciutadans francesos i tots els participants del Dàkar sobre la inseguretat de Mauritània', va dir el ministre d'Afers Estrangers francès, Bernard Kouchner. L'organització del Dàkar ha atès aquestes recomanacions i ha pres la decisió insòlita de suspendre la prova, perquè no podia garantir la seguretat de tots els participants.

El Dàkar d'enguany havia de començar demà a Lisboa, i havia d'acabar-se el 20 de gener a Dàkar (Senegal)

Els pilots catalans

La cancel·lació del Ral·li Dakar afecta als molts pilots catalans que s'havien preparat durant l'any per participar-hi: Marc Coma era el favorit per guanyar la competició en motos, i Nani Roma un dels candidats a obtenir el triomf en cotxes. A més, Jordi Viladoms i Gerard Farrés també corrien enguany per l'equip Repsol. Finalment, cal destacar que s'hi presentava un equip femení català, que tenia com a objectiu ser el primer integrat només per dones que acabava el ral·li.