Cultura 03 tanca la revista ‘Nat’

  • L'empresa addueix la manca de viabilitat econòmica de la publicació

VilaWeb
Redacció
03.01.2008 - 17:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El grup Cultura 03 deixarà de publicar al març la revista ‘Nat’, dedicada a donar a conèixer temes de natura de Catalunya i del món a un públic no especialitzat. L’empresa addueix que la revista ha anat perdent progressivament lectors i ingressos publicitaris, de manera que ja no és viable econòmicament. Ara bé, Cultura 03 provarà de posar la capçalera en mans d’editors, institucions o col·lectius professionals que en puguin assegurar la continuïtat.La directora de Nat, Maria Josep Picó, ha emès un comunicat en què lamenta la fi del projecte, però alhora ressalta els assoliments de la revista durant els seus tres anys d’existència: que ha significat un pas endavant per a la ciència i la cultura del nostre país, que ha trencat molts tòpics amb una gran acceptació al País Valencià, i que ha demostrat que es pot fer comunicació ambiental i científica per a un públic no especialitzat, però amb el màxim rigor.

El primer número de Nat es va publicar el febrer del 2005

El bon funcionament de Sàpiens

El grup Cultura 03 publica d’altres revistes, com és el cas de ‘Sàpiens’, que s’ha consolidat entre les vint revistes mensuals més llegides en als territoris de parla catalana i té uns 96.000 lectors segons el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura. A més, és previst que la setmana que ve surti una nova revista de Cultura 03: ‘Time Out Barcelona’ que tractarà de l’actualitat de l’oci i la cultura a la ciutat i tindrà una tirada setmanal de 40.000 exemplars.

Tot i això Cultura 03 ha tingut conflictes amb d’altres revistes que ha deixat de publicar. A finals de juliol, es va fer públic el malestar de la llibreria Altaïr, qui reprovava la publicitat enganyosa de Cultura 03. I és que aquest grup editorial, quan va deixar de dirigir la revista de viatges ‘Altaïr’, va anunciar als subscriptors que aquesta passava a ser ‘Lonely Planet’. Però es tracta de dues revistes independents. ‘Altaïr’, que havia dirigit el grup Cultura 03, continua, tot i que en altres mans.

(Fotografia: La portada de l’últim exemplar de la revista ‘Nat’.)

Enllaços
Web de la revista ‘Nat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any