Notícies

Diumenge  23.12.2007  04:14

Tres mil persones es van concentrar ahir per exigir continuar veient TV3.

La concentració va tenir lloc davant de la Casa dels Caragols, seu de la delegació del Consell.

Men?ame
 

Unes tres mil persones, segons els organitzadors, es van concentrar ahir dissabte en una zona del carrer Major que anava des de la plaça Cardona Vives al cantó del carrer de l'Ensenyança. Un crit unànime, Volem TV3, entre cartells de Barbaritat Valenciana i l'anagrama del Consell, senyeretes amb el text Volem TV3, repartides pels alumnes de l'IES Ribalta, i adhesius de la campanya del BLOC Jove No em toques el Bartolo.

Entre els assistents, destacava la presència de representants del BLOC, com ara el diputat autonòmic Josep Maria Pañella, la diputada provincial Maria Gràcia Molés, el portaveu municipal, Enric Nodmedéu, o el cap de llista de les properes eleccions estatlas, Alfred Remolar, a més de regidors de Benicàssim, Orpesa, Vila-real o Betxí. Entre els socialistes, la diputada autonòmica Isabel Escudero, el portaveu municipal de Borriana, Joan Monferrer, o el regidor castellonenc Josep Lluís Grau. Per Esquerra, els caps de llista de Castelló i Vila-real, Celestí Gimeno i Santiago Coltells. Per EU, Vicent Grau, d'Iniciativa pel Poble Valencià, i l'exdiputat Ramon Cardona. I representants del Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament- Intersindical Valenciana, de la UGT i de CCOO. I el president del Centre Excursionista, Gregori Dolz. I el dels Col.lectius per la Llengua, Natxo Badenes... Actors del Betlem de la Pigà, vestits ja per a la representació que durien a terme dues hores després, i en la qual, per cert, es van traure cartells en defensa de TV3 i contra la sanció a Acció Cultural. I, sobretot, milers de persones anònimes, unides pel crit unànime Volem TV3.


En l'acte, presentat pel delegat d'Acció Cultural del País Valencià, Antoni Royo, van intervenir Olga Carbó, viuda del poeta Manel Garcia Grau, que va llegir el poema del seu marit La mordassa; l'escriptor vila-realenc Vicent Usó; i el president d'Acció Cultural, Eliseu Climent.