Acció Cultural vol convocar més mobilitzacions contra el tancament de TV3 passades les festes de Nadal

  • Tres mil persones es van concentrar ahir a Castelló i mig miler, a Gandia

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.12.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tres mil persones es van concentrar ahir al vespre al carrer Major de Castelló, davant la seu de la Generalitat, i mig miler més ho van fer a Gandia, davant de l’Ajuntament (vegeu el vídeo), per a reclamar la recepció dels altres canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals al País Valencià. Les mobilitzacions les va convocar Acció Cultural i van tenir el suport de tots els partits polítics (el PSPV, EUPV, el Bloc, IdV i ERPV), tret del PP, i dels sindicats UGT, CCOO i la Intersindical Valenciana i entitats locals.Les concentracions s’han fet arran del tancament, per part de la Generalitat Valenciana, del repetidor de la Carrasqueta i dels intents per tancar els de Mondúver i el Bartolo. El govern de Camps ja ha demanat permís al jutge per segellar-los sense avisar prèviament a ACPV, per evitar concentracions de protesta.

ACPV considera que el tancament dels repetidors de TV3 és una vulneració de la llibertat d’expressió i informació, així com un atemptat contra la normalització i la unitat de la llengua. El portaveu de l’entitat, Toni Gisbert, s’ha mostrat satisfet de la resposta que han tingut les convocatòries, tot i ser un dissabte de vacances nadalenques i que el temps no acompanyava a sortir al carrer. I és que a Gandia va ploure amb força i a Castelló ruinejava. En declaracions a VilaWeb, Gisbert també ha dit que, passat festes, convocarien més mobilitzacions, per exemple a Alacant i a Alcoi.

D’altra banda, l’Ajuntament de Morella va aprovar una moció a favor de les emissions de TV3. I a Elx el col·lectiu Volem TV3 va fer una protesta al saló de plens del consistori: va interrompre amb pancartes la intervenció del representant del PP.

Recurs al tancament de la Carrasqueta

A tot això, l’ACPV ha recorregut el tancament del repetidor de TV3 de la Carrasqueta, perquè considera que la Generalitat Valenciana va sobrepassar el permís judicial. En efecte, l’advocada de l’entitat, Mercè Teodoro, addueix que el jutge només va autoritzar a tancar i precintar els equips d’emissió de TV3, mentre que la Generalitat va desmuntar-los, a més. Per això, demana la nul·litat de l’actuació.

(Fotografies: les dues primeres corresponen a la concentració de Gandia i la tercera, de Castelló.)

Enllaços
Més informació a VilaWeb Castelló i VilaWeb Gandia.
Vídeo de la concentració a Gandia
Protestes al ple de l’Ajuntament d’Elx pel tancament de La Carrasqueta

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any