El Senat espanyol reprova Magdalena Álvarez amb els vots del PP i prou

  • CiU, ERC i ICV s'abstenen perquè volien que el PP reconegués la manca d'inversió dels seus governs

VilaWeb
Redacció
19.12.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Senat espanyol va aprovar ahir una proposta de reprovació de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez. El motiu de la proposta, presentada pel PP, era el caos ferroviari del TGV i de rodalia de Renfe de Barcelona. La proposta es va aprovar amb els vots del PP, que té majoria a la cambra. Però CiU, ERC i ICV es van abstenir perquè el PP havia repudiat una esmena que li retreia de no haver invertit prou en infrastructures ferroviàries a Catalunya.El PP demanava als senadors d’ERC i d’ICV (del grup Entesa Catalana de Progrés) i als de CiU que fossin coherents amb la votació del Parlament de Catalunya sobre la destitució d’Álvarez; de fet, el text presentat pels populars era el mateix. Però, segons Pere Macias, portaveu de CiU a la cambra, la posició presa ja ho és, coherent amb el vot al parlament català i al congrés espanyol, perquè aquell vot no sols reprovava la ministra, ans també demanava un estudi a fons del problema de les infrastructures.

El portaveu adjunt de l’Entesa Catalana i senador d’ERC, Carles Bonet, critica que el PP, que és més responsable que no la ministra Álvarez dels mals infrastructurals de Catalunya, vulgui passar ara per defensor de la causa.

El 27 de novembre proppassat la ministra es va salvar de la reprovació al congrés espanyol per tres vots. Però aquesta és la primera vegada que el senat espanyol reprova un ministre. Ara, com que no és vinculant, Álvarez continuarà dirigint el ministeri.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any