Notícies

Dimarts  18.12.2007  17:49

La Generalitat calcula que es gastarà més de dotze milions en llicències de Microsoft en quatre anys

El consell executiu autoritza el CTTI a negociar la contractació de programari d'ús comú de Microsoft

Men?ame
 

El consell executiu del Govern de Catalunya (foto) ha acordat avui que signaria un conveni amb Microsoft 'per al subministrament de programari informàtic d'ús comú' amb una vigència de quatre anys i un cost total previst al voltant de dotze milions d'euros. Segons l'acord, s'autoritza al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de Catalunya (CTTI) a negociar el contracte amb Microsoft per tal d'actualitzar el programari de l'administració de la Generalitat i les empreses que en depenen.

A la conferència de premsa posterior al consell executiu la portaveu del govern, Aurora Masip, ha dit que l'acord implicava un estalvi estimat de tres milions d'euros respecte al mètode que se seguia fins ara per contractar llicències d'ús de programari de Microsoft. Segons han explicat a VilaWeb fonts de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació el juliol de 2003 es va signar un acord amb Microsoft per comprar 16.704 llicències, però els diferents organismes de la Generalitat n'han hagut d'anar comprant més a causa del gran volum d'ordinadors que fan servir. Ara doncs, l'acord implica que es negociï un sol preu per totes les llicències de l'administració, fet que segons el govern n'abaratirà el cost. Tot i l'estalvi però, la Generalitat calcula que, en total, es gastarà uns dotze milions d'euros en llicències de programari; si l'estimació de despesa haguera estat menor de dotze milions, no hagués calgut que s'aprovés al consell executiu.

Segons va dir ahir a VilaWeb el director de Microsoft Catalunya, Carles Grau, l'autorització de les negociacions del CTTI amb Microsoft es fa perquè l'acord marc que es va signar amb Microsoft el 2003 ja fa uns mesos que no és vigent. Com que es tractaria d'un acord de subscripció, seran els organismes de la Generalitat els qui triaran quantes llicències volen comprar o renovar i podran escollir entre quatre perfils d'usuari amb programari diferenciat. Fonts del govern han confirmat a VilaWeb que el nou acord amb Microsoft no impediria l'ús del programari lliure a les administracions i organismes que així ho decidissin.