Notícies

Dilluns  17.12.2007  17:43

El govern català negociarà una despesa de fins a dotze milions en llicències de Microsoft en quatre anys

És previst que el consell executiu anaitzi demà la proposta

Men?ame
 

El consell executiu de la Generalitat de Catalunya, que es reuneix demà, debatrà una proposta del Departament de Governació per autoritzar la negociació d'una despesa que podria arribar, com a màxim, a 12.020.242,09 euros en llicències de programari d'us comú de Microsoft en quatre anys. La negociació l'hauria de fer el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de Catalunya (CTTI) i seria per a actualitzar el programari de l'administració de la Generalitat i les empreses que en depenen.

Segons la proposta, que si no hi ha un canvi d'última hora arribarà demà al consell executiu, l'administració és usuària intensiva del programari de Microsoft, sobretot d'eines ofimàtiques i productes per a servidors, des de que el 15 de juliol de 2003 es va aprovar una compra centralitzada de programari per als departaments, organismes i empreses que en depenen amb un abast inicial de 16.704 usuaris. La compra de llicències es faria en la modalitat de cessió de dret d'ús per un termini màxim de quatre anys.

Segons ha dit a VilaWeb el director de Microsoft Catalunya, Carles Grau, el consell executiu estudia demà autoritzar l'inici de les negociacions del CTTI amb Microsoft perquè l'acord marc que es va signar amb Microsoft el 2003 ja fa uns mesos que no és vigent. Com que es tractaria d'un acord de subscripció, seran els organismes de la Generalitat els qui triaran quantes llicències volen comprar o renovar i podran escollir entre quatre perfils d'usuari amb programari diferenciat. Fonts del govern han confirmat a VilaWeb que el nou acord amb Microsoft no impediria l'ús del programari lliure a les administracions i organismes que així ho decidissin.