Una vintena de grups musicals de Barcelona es queden sense local per assajar

VilaWeb
Redacció
14.12.2007 - 15:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una cinquantena de grups musicals, entre els quals Rauxa i Nour, s’han quedat temporalment sense el local on assajaven, al carrer Mèxic número 3 de Barcelona, perquè la Guàrdia Urbana els va desallotjar ahir al matí. Els grups eren llogaters i afirmen que no havien estat avisats pel propietari prèviament. L’Ajuntament de Barcelona explica que el desallotjament s’ha fet perquè l’edifici no reunia les condicions de seguretat i assegura que el propietari n’estava al corrent des del 2005.Al local del carrer Mèxic, que han quedat precintats, aquests dies els grups Rauxa i Discipulos de Otilia hi estaven gravant un disc. Hi assajaven altres grups reconeguts com Costo Rico, Fufü-Ai i Alwais Drinking Marxing Band, a més de molts altres grups petits. També hi tenia un estudi de gravació la discogràfica Kasbah Music, que ha reclamat a l’Ajuntament que els ofereixi locals alternatius per un període de tres mesos, mentre busquen un altre lloc on poder assajar.

Des de l’Institut de Cultura de Barcelona, el director de Cooperació i Relacions Sectorials, Carles Sala, ha dit a VilaWeb que l’Ajuntament es comprometia a cedir altres espais de la ciutat, com La Bàscula o Boca Nord, per aquest període de temps, i gratuïtament. Sala ha dit que els grups serien reubicats entre avui i dimarts vinent. També ha admès que a Barcelona falten espais destinats a la creació cultural.

Tot i això, encara hi ha molts instruments dins els locals precintats, on només es pot accedir amb una autorització de la Guàrdia Urbana, fet que és especialment complicat per als grups que tenien actuacions programades aquest cap de setmana. Discípulos de Otilia, per exemple, té els instruments als locals tancats i ha d’actuar aquest cap de setmana a ‘la Marató’ de TV3. Segons el cantant del grup, a més, és probable que a causa del tancament dels locals hagin d’endarrerir la ronda de concerts que havien de fer a Alemanya.

Enllaços
El Punt: L’Ajuntament de Barcelona deixa 50 grups de música sense espai d’assaig.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any