El Cicle d’Arts Escèniques ‘Dijous a l’Institut del teatre’ comença la temporada

  • Punxes a la sorra, una estrena osonenca, obrirà la programació

VilaWeb
Redacció
12.12.2007 - 10:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Organitzat pel centre d’Osona de l’Institut del Teatre i l’IMAC de l’Ajuntament de Vic, el cicle Dijous a l’Institut del Teatre enceta la nova programació. La convocatòria per presentar-ne les activitats d’aquest any, va servir al director de l’Institut, Ramon Vila, per fer un repàs de la filosofia d’aquest cicle que enceta la 3a temporada. Com en les edicions anteriors, vol ser una plataforma per acostar els treballs dels nous creadors de teatre i dansa al públic en general.Les representacions es podran seguir en dijous alterns a 2/4 de 10 de la nit, des d’aquest 13 de desembre fins al 24 d’abril del 2008.

En total 9 espectacles i una exposició constitueixen la programació que aquest anys ha rebut al voltant de 30 propostes amb voluntat de ser-hi presents.

La programació que va presentar Marian Toril, tècnica d’activitats de l’Institut del Teatre d’Osona, estrenarà dos espectacles osonencs: Punxes a la sorra, el dia 13 de desembre i Soul in mente, el 7 de febrer. Punxes a la sorra és un espectacle de teatre a càrrec de la companyia osonenca Momama dirigit per la Montse Rodriguez, mentre que Soul in mente presenta una fusió de les disciplines pròpies de la dansa contemporània i la música en directe, a càrrec de la companyia De tu a two, dirigida per la Maragda Pau Ganga.

Altres espectacles són treballs d’alumnes de Direcció i Dramatúrgia de l’Institut del Teatre de Barcelona: Taller d’escenificació, el 20 de març i Les inquietuds dels joves ballarins, en motiu del Dia Internacional de la Dansa, el 24 d’abril

Tanmateix es podran veure les representacions teatrals de quatre textos corresponents a joves dramaturgs, a més del ja esmentat Punxes a la sorra, de Jordi Roca. Tres vint-i-set, de Carles Mallol, anirà a càrrec de la La Soga, el 17 de gener; La caiguda d’Amlet, de Jordi Oriol, dirigida per Xavier Albertí, el 31 de gener; Tres cadires d’Elena Codó, a càrrec de la cia. Entàndem, el 6 de març, en motiu del dia de la dona treballadora; i Ob-sessions, una proposta escènica teatral del jove autor i director Jordi Oriol, el 20 de març.

SUOJID és el títol d’una exposició de fotografies que recordarà el cicle anterior. S’inaugurarà el mateix dia 13 de desembre i es podrà visitar fins al 15 de febrer de dilluns a dijous de les 9 del matí a la 1 del migdia i de les 3 a les 8 de la tarda, i els divendres de les 9 del matí a les 3 de la tarda.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any