Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  11.12.2007  17:00

No hi haurà reciprocitat fins que el govern espanyol no aprovi el decret del nou multiplex

Vicente Rambla allarga el procés per arribar a un acord de reciprocitat amb el govern de Catalunya

Men?ame
 

En un fax oficial enviat aquest vespre, el conseller de la presidència Vicente Rambla afirma que el Consell no pot arribar a cap acord amb Catalunya fins que Clos no aprovi el decret que dóna un canal multiplex més al govern valencià per tal d'arribar a acords de reciprocitat. Així doncs, Rambla exigeix un pas previ més abans d'arribar a un acord amb el govern de Catalunya que pot allargar força el procés perquè es tanqui el pacte de reciprocitat.

Vicente Rambla també diu que la mediació que havia d'haver fet el govern espanyol és aprovar el decret que garanteixi la reciprocitat i que l'últim escull per tancar l'acord depèn de l'agilitat del govern espanyol en aprovar el text legal.

La reciprocitat

El conseller de Cultura del govern català, Joan Manuel Tresserras, ha dit que lamentava profundament el tancament de TV3, que el considerava absolutament innecessari i un acte hostil. Segons Tresserras, el fet s'explica pel context pre-electoral. Però ha tornat a repetir que les negociacions entre els dos governs eren prou madures i que l'acord de reciprocitat era imminent, perquè ja hi havia el compromís del Ministeri d'Indústria espanyol d'atorgar un nou múltiplex al govern valencià. També el president de la Generalitat, José Montilla, ha atribuït a motius polítics el tancament de la Carrasqueta.

En canvi, el conseller de la Presidència valencià, Vicent Rambla, ha dit que el seu govern s'havia limitat a fer complir la llei, que lamentava que ACPV no hagués dut a terme voluntàriament el tancament i que era partidari d'avançar cap a un acord de reciprocitat amb el govern català.

Eliseu Climent acusa el govern català de cedir en la negociació pel manteniment de TV3

El president d'Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent, ha manifestat avui el temor que el govern valencià tanqui els repetidors de TV3 del Mondúver i del Bartolo. Climent ha qualificat de feixista el PP valencià per haver tancat diumenge el repetidor de la Carrasqueta, i ha criticat la negociació que ha fet el govern català, a qui ha acusat d'haver cedit. 'El resultat de la negociació ha estat el desmantellament de TV3', ha dit Climent.

El president d'ACPV ha demanat explicacions sobre la negociació al conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras. Climent ha comparat la gestió feta pel govern de José Montilla amb la que havien fet els governs de Jordi Pujol: 'Quan Zaplana era president, hi va haver un conflicte pitjor que el d'ara, però el negociador fou Jordi Pujol i es va aconseguir una normalitat absoluta, una estabilitat en les emissions del Canal 33, de Catalunya Ràdio i de totes les emissores de la Generalitat. Comparin els resultats d'aleshores amb els d'ara'.

Segons Montserrat Nebrera, el tancament no té sentit

La diputada del PP al Parlament de Catalunya Montserrat Nebrera ha dit avui que no tenia sentit el tancament per part del govern valencià del repetidor de la Carrasqueta, i ha recordat que la gent no podia entendre un fet com aquest. 'Si la gent no ho pot entendre vol dir que no ho fem bé', ha dit la diputada, en declaracions a Catalunya Ràdio, on ha admès que l'executiu de Camps s'havia mogut probablement per motius electorals a l'hora de precintar el repetidor.

TV3 ja no es pot veure a una bona part de les comarques del sud (vegeu l'abast de la desconnexió en aquest mapa). Si els jutjats de contenciós administratiu de València i de Castelló de la Plana accepten la sol·licitud del govern valencià de tancar els repetidors del Mondúver i del Bartolo, la gran majoria de comarques del País Valencià no tindran cobertura de TV3. La jutgessa de València va denegar una petició del govern de Francesc Camps de tancar el Mondúver, l'abril passat, i la va denegar perquè considerava que, a més d'atemptar contra drets fonamentals de rebre informació lliurement, era una mesura cautelar desproporcionada, mentre no es resolgués l'expedient obert contra ACPV. Però ara l'expedient ja s'ha resolt, amb la imposició d'una multa de 300.000 euros a l'entitat presidida per Eliseu Climent i amb una ordre de tancament dels repetidors. I el govern valencià ha tornat a demanar el tancament dels repetidors del Mondúver, de la Carrasqueta i del Bartolo, ha obtingut l'autorització judicial de tancar la Carrasqueta i l'ha executada. I ara espera l'autorització de tancar els altres dos repetidors.

El cas del repetidor de Perenxisa, que difon el senyal de TV3 a l'àrea metropolitana de València, és diferent. Aquest repetidor no entrava en l'expedient informatiu resolt en favor del govern valencià. Però el mes passat tècnics del Consell van anar-hi per recollir informació, amb el propòsit d'obrir un altre expedient i poder tancar, també, aquest repetidor.

Men?ame