Acte d’homenatge al pedagog Mateu Rotger

  • Serà aquest dimarts a les 20 hores a l'escola Progrés

VilaWeb
Redacció
10.12.2007 - 09:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dimarts al vespre, el teixit cultural, educatiu i associatiu de la ciutat s’unirà per participar en l’acte d’homenatge al pedagog Mateu Rotger, mort la setmana passada. L’homenatge es farà a l’escola Progrés (al carrer Indústria) a les 8 del vespre, i s’espera que aplegui representants de la vida associativa i ciutadana en la qual va participar intensament Rotger al llarg de la seva vida.Nascut a Calella el 1919, Mateu Rotger i Rosquellas es va traslladar a Badalona amb només un any, quan els seus pares es van fer càrrec de la direcció de l’escola de la fàbrica Cros. Ell mateix en va ser el director més tard. A més, va fundar i dirigir l’Hogar-Estudio i l’escola Montserrat, i també va ser secretari i mestre de l’escola del Treball.

Però el que sens dubte va ser el seu projecte més important va ser la creació de l’Institut Municipal d’Educació els anys 80. La dedicació a l’ensenyament i el compromís amb la ciutat el va unir en el llibre “Badalona. L’escola ahir (1717-1939)”, editat pel Museu de Badalona el 2001.

A banda de projectes professionals com a mestre i pedagog, Rotger es va implicar activament en nombroses entitats de la ciutat, com les associacions de Veïns del Centre i de Canyadó (en fou un dels fundadors) el Museu i Òmnium Cultural. El 2003 el van guardonar amb un dels premis Consell de la Ciutat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any