El govern valencià tanca les emissions de TV3 a Alacant, de nit i sense avisar

  • Funcionaris de la Generalitat van entrar al repetidor i van precintar-lo ahir a les deu del vespre

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.12.2007 - 00:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui s’acabava el termini autoritzat pel jutge per a tancar el repetidor de TV3 que Acció Cultural té a la Carrasqueta. I els tècnics de la Generalitat Valenciana hi van entrar, sense avisar, ahir a les deu del vespre. En el moment de la clausura, no hi havia cap representant d’Acció Cultural. El govern valencià ha evitat, d’aquesta manera, una concentració que hauria provat d’impedir el tancament, com va passar el 27 d’abril. TV3 ha deixat de veure’s a les comarques meridionals del país després de vint anys.En saber-se la intenció de tallar les emissions el PSPV, el Bloc, EUPV i ERPV havien criticat durament la decisió de la Generalitat valenciana, afirmant que limita la llibertat d’expressió. L’oposició addueix, també, que en un món globalitzat prohibir les emissions d’una televisió com TV3 entre el Principat i el País Valencià és del tot anacrònic.

La Generalitat Valenciana va demanar l’autorització judicial del tancament perquè ACPV s’havia negat a clausurar les emissions com li havia exigit el govern valencià a través d’un expedient sancionador (pdf). Segons ACPV, tancar els repetidors és ‘un atac a la llibertat d’expressió, un atac a la pluralitat informativa sense precedents a l’Europa occidental i una agressió a la llengua’.

Campanya per a recollir diners

ACPV té oberta una campanya de recollida de diners per a pagar la multa de 300.000 euros que li ha imposat la Generalitat valenciana. A la campanya, s’hi han adherit alguns partits, com el Bloc, CDC i Esquerra, que animen els militants a comprar una litografia d’Antoni Tàpies feta expressament per a l’ocasió.

Enllaços
Campanya d’ACPV per a pagar la multa per haver impedit a l’abril el tancament de La Carrasqueta

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any