Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  05.12.2007  06:00

El Temporada Alta tanca amb la poesia d'Estellés i d'Octavio Paz

El nou Centre d'Arts Escèniques de Salt i Girona s'estrena amb les representacions de 'Coral romput' i de 'Blanco'

Men?ame
 

La poesia ocuparà els últims dies del festival Temporada Alta, que seran els de l'obertura del Canal, el nou Centre d'Arts Escèniques de Salt-Girona, que s'inaugura avui. Al Teatre Municipal, s'hi estrenarà (a les 21.00) la representació de 'Coral Romput' de Vicent Andrés Estellés, dirigida per Joan Ollé i coproduïda per Escena Nacional d'Andorra. Ollé ha volgut fer una revisió escènica del poema musicat per Ovidi Montllor i Toti Soler al mític disc 'Coral romput' (1979).

La música, en directe, serà interpretada per Toti Soler mateix i Lluís Cartes. Segons Ollé, l'obra esbossa un cant general caòtic en què el poeta, Vicent Andrés Estellés, expressa la soledat profunda d'un diumenge a la tarda. 'El paisatge és una casa amb fantasmes, on hi ha un poeta estripat en quatre veus i les fantasmes, que van apareixent', explica Ollé, que considera aquesta escenificació l'aventura més feliç de la seva vida. Completen l'elenc Joan Anguera, Pere Arquillué, Eduard Farelo, Jordi Serrat, Isabel Aymerich, Núria Borràs, Nil Cardoner i Marta Roure.

'Blanco' d'Octavio Paz

L'altra representació que tancarà el festival Temporada Alta d'enguany és 'Blanco' d'Octavio Paz, dirigida per Frederic Amat, que ha escenificat aquest poema del Nobel de Literatura xilè inspirant-se en la pintura tàntrica índia. La música és de Pascal Comelade i la interpretació, de Lluís Homar, Paco Ibáñez i Lluís Marco. 'Blanco' es representarà al Teatre de Salt demà i demà passat.

Així estrenat, el Canal es dedicarà al teatre de text català i tindrà un paper important en la internacionalització de les arts escèniques del país, segons Salvador Sunyer, director artístic del Canal.