Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  05.12.2007  00:01

El Cant de la Sibil·la torna el 22 de desembre a l'església de l'Assumpció d'Ontinyent

Men?ame
 

El grup de música antiga Menestrils i la Colla de Campaners tornaran a representar a l’església de Santa Maria d’Ontinyent el Cant de la Sibil·la, que com des de l'any 2000 es podrà escoltar el 22 de desembre. Enguany, com ja es va fer l’any passat, anirà acompanyat dins del temple de la interpretació de la Dansa de la Mort a càrrec del Grup de Danses d’Ontinyent, que han dut a terme la recuperació, el treball i l'adaptació dels balls des de la seua recreació.

Aquesta peça d'origen medieval té la melodia gregoriana més antiga d'Europa i s'interpreta durant la Missa del Gall, tot profetitzant l'arribada del Redemptor i, també, del Judici Final. Fins el segle XIII es va cantar en llatí, i des d'aleshores es va anar adaptant al català, l'occità i el francés.
El cant l’interpretaran Consol Rico i Cecília Blanquer, dirigides per Francesc Tortosa. El Cant de la Sibil·la tindrà lloc el 22 de desembre a les 20:30 hores a l'església de Santa Maria.