Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  30.11.2007  06:00

Google ofereix un programa de localització per a mòbils sense GPS

Gràcies a Google Maps s'hi pot determinar una situació aproximada

Men?ame
 

La nova versió de Google Maps per a mòbils presenta una novetat força destacada: l'aplicació My Location. Aquesta aplicació determina la situació de l'usuari en un plànol, com si el seu mòbil tingués GPS (vegeu-ne un vídeo). Així, doncs, si teniu un telèfon compatible amb My Location, podeu obrir el Google Maps, prémer el número 0 i un punt de color blau indicarà la vostra posició.

Ara, el programa My Location mai no serà tan exacte com un GPS i, per tant, sempre hi haurà un marge d'error. Aquest marge s'indica, al plànol, amb una aurèola blavosa que envolta el punt de posició. My Location funciona aprofitant les antenes de telefonia mòbil: el programa identifica l'àrea de l'antena on es troba l'usuari i la situa segons un banc de dades de Google; també precisa, aproximadament, la posició respecte d'aquesta antena. Per tant, és més exacte com més gran sigui la densitat d'antenes de telefonia mòbil.

L'aplicació es troba en fase de proves i no funciona amb tots els telèfons mòbils. Sí que va bé amb els models més recents de Motorola i Sony Ericsson, amb la majoria dels que tenen el sistema operatiu Windows Mobile, amb els BlackBerry i amb molts dels telèfons Nokia S60. Per a saber si My Location funciona amb un mòbil determinat cal cercar-ho a l'apartat d'ajuda de l'última versió del Google Maps (que s'ha d'haver instal·lat al mòbil en qüestió).

Per a descarregar el Google Maps directament al mòbil cal anar a la web www.google.com/gmm amb el telèfon.