Allau de suports a Esquerra per l’atemptat a la seu de València

  • Agustí Cerdà exigeix detencions pel salt qualitatiu en els atacs als nacionalistes d'esquerres

VilaWeb
Redacció
29.11.2007 - 11:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La gran majoria de partits han expressat avui la solidaritat amb Esquerra Republicana del País Valencià per l’atemptat de la nit passada a la seu del partit a València, al carrer de l’Erudit Orellana, on hi ha esclatat un artefacte casolà. Tant el PSPV com el PP, EUPV i el Bloc han mostrat tot el seu suport a la formació independentista. Ara bé, el president dels republicans, Agustí Cerdà, ha demanat que es facin detencions, perquè creu que hi ha grups que actuen amb impunitat total.En aquesta línia, el secretari general del Bloc, Enric Morera, ha recordat que al principi d’octubre el seu partit va tornar a va denunciar “>patir una agressió a la seu de València, i la policia encara no n’ha detingut els responsables. Morera ho ha comparat amb la rapidesa amb què la policia va actuar per identificar els autors de la crema d’imatges dels reis a València.

La coordinadora d’EUPV, Glòria Marcos, ha arribat a responsabilitzar el Consell dels atacs als partits d’esquerra i nacionalista perquè, segons que ha dit, el govern explota l’anticatalanisme, i ha creat un clima que dóna ales als grups d’extrema dreta.

Més suports

Iniciativa del Poble Valencià considera molt greu l’escalada de violència feixista al País Valencià, i ha demanat que es prenguin mesures per posar fi a la impunitat amb què actuen els grups d’extrema dreta.

Tant el PSPV com el PP han condemnat l’ús de la violència en democràcia, i han mostrat el seu suport a Esquerra. CDC, UDC, ICV i Ciutadans també han considerat deplorable qualsevol atac a la llibertat de les idees.

Enllaços
Comunicat d’ERPV.
Comunicats d’EUPV, el Bloc, Iniciativa i Acció Cultural.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any