L’iPhone, a la venda a Perpinyà i Font-romeu

  • Orange en té l'exclusiva a l'estat francès, però es pot comprar alliberat per 749 euros · També es pot comprar a Andorra, però encara no se sap quan arribarà a la resta del país

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.11.2007 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El revolucionari iPhone d’Apple arriba avui a les botigues de Catalunya Nord comercialitzat per Orange, que en té l’exclusiva a l’estat francès. Tot i el contracte que han signat Apple i Orange, segons la legislació francesa els telèfons mòbils també s’han de vendre alliberats. Així, doncs, ja és possible de comprar un iPhone sense contracte amb cap operadora per 749 euros (ara, d’aquí a sis mesos, també n’hi haurà a 649 euros).Els clients d’Orange a Catalunya Nord poden comprar-lo per 549 euros o per 399, si accepten una de les ofertes de llançament, que també inclou tarifes planes mensuals de trucades i transmissió de dades. Si en voleu comprar un, ho podeu fer a les botigues d’Orange de Perpinyà (C. d’Alsàcia Lorena 16, Av. d’Espanya 1135, Centre Comercial Château Roussillon de la carretera de Canet, C. de Vauban 29, i al c. de Tres dies), o bé al centre que la companyia té a Font-romeu (Av. d’Emmanuel Brousse 22).

També es pot comprar a Andorra

L’iPhone també es troba a les botigues d’Andorra (foto 2), encara que Apple no hagi arribat a cap acord amb el Servei de Telecomunicacions d’Andorra ni el distribueixi oficialment al Principat. A més, el telèfon s’hi ven lliure, val a dir: sense contracte amb cap companyia.

A la resta del país, encara no se sap quan s’hi comercialitzarà.

Més que un telèfon mòbil

L’iPhone és un altre producte d’èxit d’Apple. Va sortir a la venda el 29 de juny als EUA i al cap de tres mesos ja se n’havien venut prop d’un milió i mig. De fet, és més que un telèfon mòbil: és un petit ordinador proveït del navegador Safari, d’un client de correu electrònic, del servei Google Maps i d’aplicacions fins ara reservades als ordinadors personals. És capaç de reproduir molt acceptablement els vídeos del portal YouTube. Ara fins i tot qualsevol programador pot fer aplicacions aptes per a l’iPhone i posar-les a la disposició de tothom.

Sense 3G

Tot i les grans novetats de l’iPhone respecte dels altres telèfons mòbils, ha estat criticat perquè no aprofita la tecnologia 3G, que permet de rebre i transmetre informació a través de la xarxa de telefonia mòbil a gran velocitat. En canvi, fa servir l’estàndard Edge, molt més lent. En compensació, té la capacitat d’accedir a internet a través de xarxes wi-fi, cada vegada més corrents.

Enllaços
Libération: L’iPhone en avant-première dès ce soir.
VilaWeb TV: L’iPhone ja funciona a casa nostra.
Més notícies, a VilaWeb Tecnologia i Ciència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any