Magdalena Álvarez evita la reprovació del Congrés espanyol per només tres vots

  • El PNB i el BNG impedeixen que prosperi la moció presentada per ICV i subscrita per PP, CiU, ERC i CC

VilaWeb
Redacció
27.11.2007 - 11:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Finalment Magdalena Álvarez ha evitat la reprovació del Congrés espanyol per tan sols tres vots de diferència: CiU, ERC, PP i Coalició Canària han subscrit la moció presentada per ICV (170 vots) i el PSOE, el PNB, el BNG, CHA, Nuevas Canarias i un ex-diputat del PP l’han refusada (173 vots). El portaveu del PNB ha justificat la seva oposició, perquè no coincidia amb els punts de la moció i perquè el debat era reiteratiu, i el BNG ha adduït que la dimissió d’Álvarez al final de la legislatura no arreglaria res.El portaveu de CiU Jordi Jané ha recalcat que han votat a favor de la dimissió de la ministra de Foment, perquè sempre ho han fet, tant al parlament com al Congrés espanyol. En aquest sentit, ha acusat el PSC de ser més solidari amb el PSOE que no amb el parlament, que havia demanat el cessament d’Álvarez.

El diputat d’ICV Joan Herrera ha afirmat que l’actitud descarada d’Álvarez feia impossible que pogués dur a terme la reorientació de les inversions en transport. A tot això, el PP ha denunciat la falta de respecte del govern espanyol envers els ciutadans.

El contingut de la moció

La moció declarava que la tallada de la xarxa de rodalia de Barcelona, a conseqüència de les obres del TGV, era un incident gravíssim, que palesava ‘improvisació, manca de control i de qualitat tècnica i de direcció política’ en l’execució de les obres. Per això demanava al president espanyol que exigís responsabilitats a la ministra de Foment, a Adif i a Renfe. El text també demanava la constitució d’un consorci en què la Generalitat pogués decidir sobre la planificació i execució de les obres del TGV.

La petició del parlament

Convé de recordar que, quan el Parlament de Catalunya va aprovar la dimissió d’Álvarez amb els vots de CiU, ERC, PP, ICV i Grup Mixt, i amb l’única oposició dels diputats del PSC. Aleshores, però, la vice-presidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, va dir que el govern espanyol no atendria la petició de la cambra catalana.

Enllaços
Text de la moció presentada per IU-ICV.
Composició del Congrés dels Diputats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any