Continuen les detencions d’opositors al règim de Putin

  • Avui, la policia ha arrestat dotzenes de manifestants a Sant Petersburg

VilaWeb
Redacció
25.11.2007 - 12:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia russa ha detingut avui dotzenes d’opositors al règim de Vladimir Putin al centre de Sant Petersburg. Els membres del partit opositor Yabloko eren a punt de començar una manifestació quan han estat detinguts. L’acció té lloc un dia després de la detenció del principal líder de l’oposició, Gary Kaspàrov, que fou arrestat quan participava en una manifestació al centre de Moscou.L’ex-campió mundial d’escacs, que encapçala la formació Una Altra Rússia, ha estat condemnat a cinc dies de presó i resta incomunicat, segons han assegurat membres del seu partit.

Kàsparov té intenció de presentar-se a les eleccions presidencials del mes de març. El maig passat ja fou detingut durant la cimera Rússia-Unió Europea que es va celebrar a Samara.

Les detencions no han fet més que escalfar una campanya electoral d’allò més tensa. Diumenge que ve se celebren les eleccions a la cambra legislativa, la Duma, a les quals es presenta l’actual president. No es podrà presentar, en canvi, a les presidencials del març vinent, per la limitació de mandats que estableix la constitució.

Cal recordar que a mitjan setembre Putin va nomenar com a nou primer ministre Víktor Zúbkov. L’anterior primer ministre va renunciar al càrrec per deixar les mans lliures a Putin a l’hora de preparar el carregat calendari electoral rus.

(Foto: Kàsparov en la manifestació d’ahir a Moscou.)

Enllaços
Novaya Gazeta, publicació que denuncia l’opressió del règim de Putin.
Reuters: Russian police detain 50 anti-Putin protesters.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any