‘Fa mil anys que sóc aquí’ de la italiana Mariolina Venezia guanya el Premi Llibreter 2007

  • La versió catalana de la novel·la guanyadora l'acaba de publicar Edicions La Campana

VilaWeb
Redacció
23.11.2007 - 14:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Fa mil anys que sóc aquí’ és l’òpera prima de la italiana Mariolina Venezia, que ha passat pel Saló del Llibre de Barcelona per recollir el VIII Premi Llibreter. La traducció catalana, que signa Anna Casassas, l’acaba de publicar Edicions La Campana. La novel·la narra la història de cinc generacions d’una família del sud d’Itàlia, plena de vitalitat, en la qual les dones hi tenen un paper primordial. L’obra té molts elements autobiogràfics de l’autora.El Gremi de Llibreters de Catalunya atorga el Premi Llibreter a una obra publicada l’any anterior i que el jurat considera que el seu interès literari no s’ha correspost amb l’interès del públic. L’editorial Gadir va publicar aquesta novel·la l’any passat. Enguany han format el jurat els llibreters: Jordi Sánchez, Aitana Pujades, Asun Pascual, Ferran Ponton, M. Carme Ferrer, Laura Ventalló, Natàlia Zarco i Eduard Garrell, com a secretari sense vot.

Les obres finalistes enguany han estat: ‘L’alè del búfal a l’hivern’, de Neus Canyelles (Proa); ‘El tercer policía’ de Flann O’Brien (Nórdica Libros); ‘Claus i Lucas’, d’Agata Kristof (la Magrana); i ‘Margherita Dolcevita’, de Stefano Benni (Moll).

El Gremi de Llibreters també ha atorgat el Premi Llibreter a l’àlbum il·lustrat. Ha estat per ‘Cyrano’ de Taï Marc Le Tanh i Rébecca Dautremer, editat per Baula.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any