Orange, la primera operadora amb un portal d’internet mòbil en català

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
22.11.2007 - 12:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Orange (France Télécom) ha presentat avui el portal d’internet mòbil Orange Cat que la converteix en la primera operadora de telefonia amb un portal de continguts per a mòbils només en català. Qualsevol client d’Orange hi podrà accedir amb el navegador del mòbil a l’adreça wap.orange.es/orangecat, on trobarà jocs per al mòbil, podrà accedir a serveis de notícies de diversos mitjans de comunicació en català com VilaWeb, o fins i tot veure televisió en directe.Al portal s’hi publicaran dos o tres jocs per al mòbil cada mes, segons ha dit el director de Comunicació Externa i Marca d’Orange, Ignació de Orúe, fins que es completi un catàleg de, com a mínim, disset jocs. Ignacio de Orúe també ha dit que serien jocs actuals i que es publicarien en català alhora que en d’altres llengües. Tot i que Orange no ha comunicat encara de quins jocs concrets es tractarà, asseguren que seran dels més venuts. El conseller de Governació, Joan Puigcercós, també ha destacat la presència de jocs per al mòbil perquè al sector dels videojocs el català és encara molt minoritari.

El servei Orange Cat, a més d’oferir els titulars dels principals mitjans de comunicació i videojocs, també posarà a disposició dels usuaris música d’autors catalans, tons per al mòbil, vídeos i fins i tot emissions en directe de Televisió de Catalunya. A més de descarregar continguts però, els usuaris també podran publicar vídeos de tota mena a la secció ‘El teu vídeo’. Segons ha aclarit Ignacio de Orúe tot plegat no és una simple traducció d’un portal en un altre idioma, sinó que es tracta d’un portal equivalent al de qualsevol altre país i amb continguts propis.

Joan Puigcercós ha destacat que la presentació d’avui, que s’ha fet en una conferència de premsa al Departament de Governació, és un pas decisiu per avançar en la normalització del català al món dels telèfons mòbils. Ha dit que si bé ja s’ha aconseguit que els principals fabricants de mòbils incorporin el català als models nous, ara calia que també hi hagués continguts en català. Orange doncs, és la primera operadora que ha avançat en aquest camí i Puigcercós espera que serveixi d’exemple per a les altres.

Ignacio de Orúe ha explicat que havien fet aquest pas perquè consideraven que el mercat català era clau perquè els usuaris catalans són innovadors i no només fan servir el mòbil per fer trucades, sinó també per d’altres serveis com la navegació per internet. De fet, Ignacio de Orúa també ha dit que ja tenien prop de dos milions de clients a Catalunya però que l’idioma era un valor afegit que els podia ajudar a créixer més.

Orange, a més, ja ha comprat el domini OrangeWorld.cat i ha anunciat que té la intenció d’activar-lo aviat. Ingnacio de Orúe també ha fet una crida a les empreses proveïdores de continguts de Catalunya perquè s’afegeixin al projecte.

Enllaços
ElTeumobil.cat.
Més notícies, a VilaWeb Tecnologia i Ciència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any