Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  22.11.2007  06:00

Quim Monzó: 'La mare em deia: de tant llegir novel·les, acabaràs idiota'

Us oferim les intervencions de Monzó i del poeta Jordi Cornudella en la sessió de 'La literatura en perill?'

Men?ame
 

'De tant llegir novel·les, acabaràs idiota' deia a Quim Monzó la seva mare, quan l'atrapava amb un llibre que no era de matemàtiques o de física. Per ella, llegir novel·les era perdre el temps. Precisament per això, Quim Monzó llegia. Llegia d'amagat, llegia perquè era una cosa prohibida (vídeo). Ben altre era el cas del poeta i editor Jordi Cornudella, fill d'una família il·lustrada, amb una gran biblioteca (vídeo).

A casa de Jordi Cornudella sempre hi havia un familiar o altre amb un llibre a les mans. El plaer de la lectura. Per això Jordi Cornudella llegia. Doncs, què determina el gust i l'interès per la lectura? Monzó i Cornudella indiquen que hi ha més d'una raó.

Monzó i Cornudella van parlar del plaer de la lectura en la sessió de 'La literatura en perill?', dins el cicle 'El pensament en perill', organitzat pel KRTU. La sessió es va fer dimarts al vespre, a la Fundació Cercle de Lectors de Barcelona, i van assistir-hi unes dues-centes persones que omplien l'espai de gom a gom.

L'acte va començar amb una conferència del filòsof francès d'origen búlgar Tzvetan Todorov, autor del polèmic assaig 'La literatura en perill?', que acaba de publicar Galaxia Gutenberg / Cercle de Lectors dins una nova col·lecció d'assaig.

Podeu escoltar la traducció catalana simultània de la conferència de Todorov (32 minuts).