Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  21.11.2007  06:00

El govern balear adoptarà el domini .cat a totes les webs institucionals

Així ho ha aprovat el Parlament de les Illes

Men?ame
 

El ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una proposició no de llei que demana al govern que totes les webs institucionals balears utilitzin preferentment el domini .cat. La proposició ha estat aprovada amb els vots favorables del PSIB-PSOE, d'Unió Mallorquina i del Bloc per Mallorca, els tres partits que formen part de la coalició de govern.

En la defensa de la moció, el diputat d'UM Josep Melià ha dit que el .cat afavoria la identificació cultural de tots els qui parlen la llengua de les Illes, i que era una manera de defensar la pluralitat lingüística.

Per la diputada del PSIB-PSOE, Rosa Alberdi, el .cat, s'havia d'adoptar perquè el català era la llengua materna de la immensa majoria dels ciutadans de les Illes. I el diputat del Bloc per Mallorca, Antoni Alorda, ha recalcat que el parlament havia estat una de les primeres institucions a adoptar el .cat.

En canvi, el diputat del PP, José Simón Gornés, ha acusat els partits de govern d'intentar implantar la ideologia nacionalista: 'És una de les victòries més grans del nacionalisme pancatalanista', ha subratllat.

L'OCB celebra la decisió

El coordinador de l'Obra Cultural Balear (OCB), Tomeu Martí, troba que l'adopció del .cat era ben normal, com sigui que el domini aplega totes les webs que es fan en català. I que s'ha fet molta demagògia sobre aquest domini, perquè el .cat no és pas territorial, com ho só, per exemple, .es, .fr o o .it, de dues lletres, sinó que és un domini cultural, de tres lletres.