El govern balear adoptarà el domini .cat a totes les webs institucionals

  • Ho ha demanat avui el parlament balear

VilaWeb
Redacció
20.11.2007 - 22:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple del Parlament de les Illes Balears ha aprovat una proposició no de llei que demana al govern que totes les webs institucionals balears utilitzin el domini punt cat de forma preferent en les seves adreces d’internet. La proposició ha estat aprovada amb els vots a favor del PSIB-PSOE, d’Unió Mallorquina i el Bloc per Mallorca, els tres partits que formen part de la coalició de govern.En la defensa de la moció, el diputat d’UM Miquel Melià ha dit que el domini .cat permetria la identificació cultural de totes les persones que comparteixen la llengua catalana o que hi tenen relació. També ha sostingut que és una forma de defensar la pluralitat lingüística.

Melià ha afegit que és el govern balear qui ha de liderar el procés de normalització.

Per la seva banda, la diputada del PSIB-PSOE Rosa Alberdi ha afirmat que cal adoptar el .cat, perquè el català és la llengua materna de la immensa majoria dels ciutadans de les Illes.

Així mateix, el diputat del Bloc per Mallorca Antoni Alorda ha recalcat que el parlament va ser una de les primeres institucions a adoptar el .cat.

L’OCB celebra la decisió

A tot això, el coordinador de l’Obra Cultural Balear (OCB), Tomeu Martí, ha afirmat que l’adopció del .cat és ben lògica, atès que el domini aplega totes les webs que es fan en català. En aquest sentit, ha dit que s’ha fet molta demagògia sobre el tema, perquè no es tracta pas d’un domini territorial, sinó cultural, com bé ho prova el fet que té tres lletres, i no pas dues com el .es, .fr o el .it.

Oposició del PP

Per la seva banda, el diputat del PP José Simón Gornés ha acusat els partits de govern d’intentar implantar la ideologia nacionalista i els Països Catalans. ‘És una de les victòries més grans del nacionalisme pancatalanista’, ha subratllat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any